大家點睇姜濤新歌《作品的說話》???

611 回覆
940 Like 386 Dislike
想聽!邊集

黑粉其實有時跟得比真粉貼同睇得清
大致上同意
但其實Tyson Yoshi咪又係偶像派
唔係唔紅就叫實力派㗎
姜B睇左大逃殺,戰爭走難片copy過黎的構思
多謝樓主已經去㩒咗dislike+report, 希望中国图今年可以退休
似扮… 好倒米
踩人
Sorry,原來佢有暗示過,咁我錯

但係講咗咁多頁得你一個知佢2月有暗示過,睇嚟成個post得你一個係真fans
我係姜糖呀hi
你咁都估中
好奇一問,姜糖係咪一早通晒天知道新歌係講反戰?係嘅我認柒,自膠

下次會再追貼啲
人格歌手? 香港樂壇就係有你呢d垃圾觀眾搞到冇晒推動力手
垃圾觀眾係講緊唔理唱成點一味尻吹盲撐嗰班人

樂壇唔係以樂為先,所以香港咪只係得一個娛樂圈,唔理唱成點,總之邊個名氣大就係樂壇一哥,不接受批評同反對意見
比十個陳奕迅個個唱到一樣樣既你又有咩用? 你真搞笑
成班仔連基本發聲方法都唔啱,live完全咁夠氣係咁扯哮走音,你拎陳交迅同佢哋比?
比十個陳奕迅個個唱到一樣樣既你又有咩用? 你真搞笑
成班仔連基本發聲方法都唔啱,live完全咁夠氣係咁扯哮走音,你拎陳奕迅同佢哋比?
你真係理解能力有問題架wow 敢問ching小學畢業未 我意思係歌手個個都唱到好似jer 陳奕迅甘有咩力 冇晒特色啦個樂壇 樂壇總係要有呢類偶像既歌手 又或者更多唔同種類同路線既先好睇好聽
Twins同林峯大把好歌點同
你覺得Jer就可以同陳奕迅相提並論?

Btw,偶像派從來都無問題,問題係你哋班fans係要吹奏佢哋變實力派,唱到屎咁都可以話好聽過原唱,講撚到佢哋唱歌好掂

人氣高無問題,屌你好地地一個偶像派開口埋口成日代表成個樂壇講嘢,twins如果有人話佢哋唱功好都實畀人屌啦,試下twins當年代表成個樂壇講嘢,真係得你哋班盲粉鏡粉可以撐得落
第一我冇盲目撐 姜濤唱功真係一般般 我味講左佢係偶像派歌手囉 你睇唔到? 另外 佢依家既人氣影響力 唔講呢d野 唔通叫 啊Mike 或其他完全冇人氣又或者連上台機會都冇既人講?
另外 佢依家既人氣影響力 唔講呢d野 唔通叫 啊Mike 或其他完全冇人氣又或者連上台機會都冇既人講

個樂壇咁撚多人喺度付出喺度努力,點撚解要有一個人無啦啦自認做代表,走出嚟講句香港樂壇要做亞洲第一攞綵啊?轉個頭又話唔係講自己,無耐又話要退休,過一排又話要唱一世歌,係咁彈出彈入

呢啲咪叫自傲同自視過高同講嘢唔用腦囉,講就天下無敵,做就彈出彈入,咁你仲唔係盲撐
chill club 頒獎禮
好似係 樂壇應該要有人唱得唔好咁先有唔同特色 個個唱得好聽就好無聊得一隻款建議樂壇搞個中學生歌唱比賽比唔同人參加 一定好夠特色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞