大家點睇姜濤新歌《作品的說話》???

611 回覆
940 Like 386 Dislike
鳩噏到極致 咁都可以中
你連歌詞都唔睇,直白到核爆喇喎ching
垃圾薑狗死開啦護主撚,大陸姜唱得差都唔畀人講倒米嚟講你真係第一
講真 佢肯出聲都算係咁
大部份香港明星出咗名淨拍廣告好過啦
使乜同你做左膠嘢
佢真係唔適合唱歌
我話尻噏啫,了解過佢啲嘢就覺得佢似會講反戰,佢係行開呢啲路線,用社會議題上位

口罩疫情歌蒙著嘴、香港(樂壇)加油,而家俄烏打緊仗講反戰世界和平啱晒佢啦,佢靠講係幾叻嘅,因為佢知道啲人鍾意聽咩
係好 乸型
平心而論 真係唱得好撚難聽
唔消費又點有noise大陸姜最叻炒作,把口講得好聽就夠架啦,唔洗做得好,大把薑狗護主
睇埋小克 @diuhak 係IG嘅分享
更加覺得歌手同填詞人投入嘅心血
小克話填到淚流滿面
真心好撚難聽
已經見到幾年後成個mirror都會俾人攞返出嚟鞭屍咁鞭
早一個月應該贏到ANSON LO啦
呢個都似有啲勉強喎, 咁sammi都抄好多外國歌手mv 大把都係呢種
年度之歌係uh oh uh oh 我覺得真係好可惜,我覺得佢都係一首好好嘅作品,但我會expect 呢個獎係應該比一首有深層意思又引起好多人共鳴嘅歌,好似上屆嘅無人之境同叱吒兄Ciao 咁
真係算難聽, 係得masterclass好聽
而家Twins 林峰chok 都吹棒緊
過幾年拎出黎問點解當初唔珍惜
使唔使咁講野
明明成件事就好正
條友on9屌鏡偶像派 你都唔使跟佢一齊癲去屌埋一份啦
魯生話今年想上billboard
無可能靠蒙著咀呢啲
點解次次啲舞都咁撚中二病
而家世界潮流係咁,左膠個個用把口講大愛,事實上講到尾都係為利益、攞credit

大把國家政局唔穩定日日都打緊仗,軍火商日日都想你哋有人打仗買多啲武器,個世界有利益就有剝削就有不公,有noise嗰陣就消費,無noise嗰陣又有無人關心?

由偶像到fans一樣,全部都只係偽善撚
疆:岩岩先爆紅,我仲未嘆夠,唔好核爆呀!

佢記唔記得自己打籃波踩人?點解咁厚面皮宣揚和平?
唔係屌gareth 但呢個就係事實黎
大把好嘅音樂人 但因為好多種種原因唔比人認識 到最後冇資源去做自己想做嘅音樂 又或者儲夠錢做 但唔夠推廣 最好唔再玩音樂

就係明明件事就好正 點解又要分咩偶像派實力派
講到偶像派嘅音樂就有問題 實力派嘅就最值得去聽咁
好似tysonyoshi咁 做咗音樂咁多年 但如果冇風火雷電個concert都唔會彈起
既然係咁 點解仲要屌唔同嘅音樂人同偶像派合作呢?同埋點解又唔可以比偶像派做好屬於自己嘅作品呢?

如果唔屌呢種concept 其他音樂人見到呢啲comment然後有偶像潔癖嘅話 到頭來只會係一個雙輸嘅局面 到時亦都唔洗怕有人屌 因為都冇人知係邊個
曲詞編監又唔係姜b反正求奇講啲假大空嘅說話,丟個idea畀人去做歌,佢負責唱完就算,最緊要make到noise班薑狗仲要日撚日留言話大陸姜幾用心做音樂,簡直侮辱緊其他香港歌手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞