奇異博士2:失控多元宇宙 Doctor Strange 劇透討論區 (1)

1001 回覆
9 Like 15 Dislike
奇異打黑奇 原本係片尾黎
依家直接打埋
仲以為你地講成個階段最後大戰
打黑奇只係最後戰之前、自爆係已經打完
結局大戰唔太肯定
所以 boss 都係 wanda?
好好奇黑奇點死
同光照會D人死狀差唔多
黑奇死咗 無人夠齊石ultron揪
主宇宙個個都是人才

MCU 奇異果唔係廢啲嘅咩
黑奇係類似 what if 果種修練程度照計?
the watcher唔會俾佢死
三眼奇異 應該唔係好勁
我諗迪士尼想將MCU版本打造成what if版本,唯一一個擁有黑暗力量又係好的奇異果
咁我明點解黑奇會死
之前睇 trailer 見到果幾個 shot 以為 MCU 奇異果打得好辛苦
仲係度諗緊黑奇點樣先輸
問題是佢我electron manipulation 是好易失控,sonic 是佢控制最好的power, 若無記錯dazzler 80年代已壓制佢….
https://comicvine.gamespot.com/forums/battles-7/black-bolt-vs-bishopdazzlerenergizerelectro-560501/

呢樣野因為啲writers成日搞亂Black Bolt能力,啲人世界大戰咗好耐

Iron man?
都話冇IM、得6個、美國隊長、黑人驚奇、X教授、黑蝠、神奇先生、莫度
明明記得就算不同writer dazzler 都是全面壓制black bolt
Black bolt 對dazzler 只是電池

所以能控制所有能量的Vulcan 會輸比black bolt 是一個笑話
算啦,無謂再討論黑蝠,what if佢把口比人封左...
你話Bishop, Vulcan可以同Black Bolt打仲make sense過Dazzler

不過唔駛嘈喇, 616 Black Bolt宜家已經nerf到啞咗同用唔到Quasi sonic scream
咁究竟黑奇係咪what if個個先?
唔係好似
訪問答左:唔係
即刻無咁期待
仲以為會連接what if
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞