[MOA]TXT 討論區(11) - Good Boy Gone Bad

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
感覺都幾啱佢地
就咁聽一啲啲 我好似中2呢type多過loser lover
你哋會買咩version 嘅album 頭兩首好好聽
https://youtu.be/m-pMvG1PY9g
同主打歌好似match到…
死忠粉表示全部買曬
不過個人prefer mess
我睇睇下覺得hate最型

主打係hardcore hiphop
嘗試新風格係好
但hiphop始終係小眾文化
有d擔心韓國人會唔太中意
希望係我多慮
覺得主打擺hiphop係一場大賭注
一係就一鳴驚人
一係就音源慘淡
不過以佢地以前累積既聽眾我偏向估會大爆
始終係練習生時期一路train左3-4年既野
冇可能差
覺得關鍵在於d歌詞中唔中到韓國人既心
其實hiphop唔代表rap生rap死嘅
cat & dog同 angel&devil都係hiphop黎
TXT音樂風格偏向rock, R&B, punk, synth pop
我覺得唔洗太擔心 Txt出名風格多變
Hiphop都係大家期待左好耐既音樂類型
個個都知佢地出道前練開hiphop
但係冇人知佢地會表現成點
其實好有新鮮感
另外佢地歌詞質素一向好好我都唔太擔心
除左旋律要catchy 編舞一定要做得好舞台先有加成
舞台好睇對音源都有幫助

呢張表有txt現時為止每隻歌既音樂類型
呢度41隻歌 37種唔同類型
非常多元化 可以話唔轉風格cb都唔係txt
所以基本上每次cb都係冒緊險(?)
作為經歷過cysm既moa表示對txt有信心
我見啲代購 random 好似無得簡嘅🥲
覺得係為左spotify另外拍既片
原來有咁多
見到佢話係hardcore所以先少擔心
不過睇黎都唔太需要
諗起佢地come back home同boy in luv既舞台
可能hiphop先係佢地
邊度可以指定買version
我睇個間就係好似唔得 仲要5月5號截單🥲 我諗緊遲啲係信和買好唔好
我都想知
點解hype要咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞