MC張天賦真係痴痴地線

685 回覆
5352 Like 609 Dislike
Wonderful U正過原唱好多
英文cover最鍾意係Cries in a distance
又係之前冇聽過
佢cover eason唔掂喎
見到有唱歌好聽嘅紅得起都幾安慰
好驚香港得一班基本音準技巧都冇滿口懶音live唱到斷氣淨係識化行妝走出嚟chok嘅所謂idol
唔鍾意佢冇問題
但係2022啦仲話佢9嗌
佢都好多年冇9嗌啦
https://youtu.be/BYFo9nUwwPQ
2020已經好有心
佢啲台風同羅力威一撚樣真fans黎
GEM係大陸歌手唔係香港歌手
MC同TY雙箭頭黎
一邊背後係Busking界,一出新歌fans狂loop 成班busker幫佢唱到街頭巷尾都識

一邊背後係地下音樂界,一步步將唔同既獨立唱作歌手拉上黎俾歌迷見到
當Fuckboy識作曲果下已經贏左

https://youtu.be/rnRCVBU46S4
https://youtu.be/YxTdJmGeVQI
時光邊緣的人
啲cover 世一 見住啲views 係咁升
其實你識唔識架?

其實樂理上古典音樂同Metal係最相似既genre。外國亦有研究係聽metal既人更加傾向聽古典,反之亦言 (自己上網查Big five personality trait and music preference)。

咁唔通佢地聽古典一時好毑,聽metal嗰陣一時好陽剛?咁成件事都幾好笑吓喎
呢個超越級挑戰 新人黎講差唔多啦
吹大左反正我就唔聽 呢個世界大把好歌牛
fb班大媽會去Mc d廣告洗板
講mc唱功就會搬阿Jer出嚟
d cover正到癲
所以真香港人一定要撐返啲真係有實力既 唔係失禮死
嗰陣靚仔好多
唔鍾意佢而家個髮型
2個都癲癲到 羅力威就性格癲 一個真癲
唔知點解2-4月升得仲急
個個等新歌等到傻咗
未見過好似班中女鏡粉咁小氣既生物
咁未唔係"cover 人地啲歌唱到好過人地又有自風格果下好嘢"
佢cover新個堆歌好過人地騎劫到我同意,cover eason咪配唔上依句囉
10首入面有幾首做到己經好癲架啦
張學友陳奕迅張敬軒cover人地歌都冇可能首首都唱得好
都唔講唱功屌打, D 英文好過哂某團
我覺得佢唔化妝仲靚仔
但首歌都唔易唱 個個cover都假音上啲高音位
唱到佢咁既層次感就更難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞