[Kep1ian] Girls Planet參賽者及Kep1er討論區 (12) Queendom 2 旗開得勝

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
第一次見有人將
外貌、唱功、舞蹈呢D評做分數再認真分析排名
睇都廢事
韓C 全部第一 完
屋企D 壽司都係第一
籮友同個肚腩就係
999睇到queendom對呢團越嚟越無感(除咗牙光) 本身入馬面已經唔想追 但既然都成團咪間中關注下 依加感覺好多嘢都好一般 平時睇佢哋啲團綜悶到核爆 特別係最近嗰兩個vlog 然後queendom又係 表演唔到位 又成日喊 死推難推都要推韓c好感真係少咗好多 感覺上呢個節目唯一嘅好處係多咗人知光b有幾好 希望下次cb公司俾多啲part佢
佢仲要長文有影片佐證唔講以為寫緊論文
但係其實嗰啲鳩片求其一個人都可以整到出嚟
我見無人屌佢 咪入嚟問下有無人屌
所謂分析其實都幾主觀
小婷killing part點都應該多D

我書粉都咁話
今次the boys令到mk恩更加突出
暫時喺QD更加get到光同恩
但係其他人仲未有突出點 唔知係咪燈光問題,燈頭/分part問題定本身實力唔夠
打錯
*鏡頭
唱功個評級仲好笑d出名唱得嘅仲低級過d廢嘅
見到馬面唱功排第三就知可信度好高
真係不如唔上qd2去準備comeback好過啦
愈睇愈趕客 係fans都咁話the boys應該俾永恩 小婷同有真C 小姜真係捧佢跳呢d氣場同表情管理完全唔掂 還不如俾舞白黎
死推爛推韓c但佢YT啲view都係偏少
公司可唔可以貼地啲呀
自從返左日本之後見住佢D follower係咁drop
岩岩完show個陣差唔多60萬
而家已經少左兩三萬
班人好現實一出左KPOP就unfollow
平時睇開直拍views數排名啲片多數係
T1:光 馬面 小婷
T2:mk恩 舞白 有真
T3:肥妹 yeseo
仲要每次一睇第一個就係小姜(由低至高)
一路都覺得好奇怪
係咪兩個唔係歐美鍾意果type?
應該係主唱排名比較低?
Main/lead dance嗰啲觀賞性比較高 所以直拍都會好睇啲
睇今次延靜喺21個入面暫時排尾2
小姜係唔match風格?同埋就算化埋韓妝都覺得佢太細個論今次真係細路扮大人咁冇乜氣勢
但係就唔清楚點解佢之前wadada啲舞台都咁後
kep7er > kep9er
其實好可惜 如果唱好啲高音位真係會加好多分
最後四段高音分左四個人唱 肥妹唱最後一段都炒炒地咁 之前兩次高音直程走埋音
感覺好似之前GP999 Ji Yoon唱衰左my sea最後個高音咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞