[四月動畫]小書痴的下剋上 第三季

503 回覆
24 Like 4 Dislike
終於出
套野d漫好難追 234部分開出
中文定日文
4月其中一套期待嘅動畫
點樣追 發覺2,3 唔連貫
雖然你呢個唔算係劇透,不過都提醒一下四重加密先係防到,多謝合作
利申只係睇到中文ver最新
LM
頭一季係比較難捱 做到神官就入直路
係做到好似平時4 5點播既"卡通片" 既感覺先趕客.
睇完漫畫第1部之後係咪睇第2季
定期宣傳,動畫/漫畫係入門用,有時間請睇小說
原本以為魔石會變淡淡地既虹色..
小說都係變黃色
小說一早睇到第5篇女神篇 web 等文庫翻譯

純粹問下 呢套可以keep住穩定檔期咁出 佢周邊收益好高咩?
無game無膠賣 無合作 得原著同漫畫
yes
1未完出2 2未完出3 唔知佢諗乜
有睇小說先會明
因為1,2基本上係介紹世界觀為主
3,4,5 實在太長 如果出完1部再出第2部真係出到佛誕

舉例說明
第一部33.5話完成
第二部依家37話 只係睇最新一話大概進度係5,60%左右
換句講法大概要出到70話以上先完, 以月更黎講差唔多6年
而三四五部基本上係都比第二部長, 甚至多成倍

出哂之前可能都登上遙遠既高處喇
係啵 記錯左
咁即係動/漫撚一世都唔會明
只會講小說係抵睇好多, 畢竟依家漫畫都無人翻譯
我舉今集動畫其中一點黎講

雖然動畫只係輕描淡寫咁講斯基科薩係死刑, 達穆爾降級為見習騎士
但係其實個罰則係

而地雷根本無諗過既係 係階級觀念咁重既世界入面 竟然會為左平民階級去處死貴族, 佢原本係諗只係輕微既處罰就了事
終於有人開po
呢套野d階級觀念係重到難以想像
一關領地利益事, 人命就同狗無分別
成個故事咁長 動畫有咩可以會做得曬
個人認為做左貴族之後好睇過之前
其實動畫都唔係好差姐 幾好睇呀
岩呀 之前睇巴哈都係
因為動畫比較少提設定既部分
好多人都被誤導魔力量=戰鬥力
但係其實真係好多背景野可以拎出黎傾 而唔係只係鬥邊個多魔力
所以動畫po好難傾得起都係呢個原因
淨係聽廣播劇都聽到流哂馬尿
出快D喇好無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞