[四月動畫]小書痴的下剋上 第三季

503 回覆
24 Like 4 Dislike
就算唔睇畫面當廣播劇咁聽都係差少少
因為有D台詞cut左個氣氛真係差D

同埋冇左養父大人佢地個段 做唔到個反差
小說應該都係落粉 睇狂信徒SS插畫個度都似係粉
但就冇咗你講嘅有道光飛去特定人頭上先落粉
睇完動畫都要腦補返場景 唉
見台灣開箱 本動畫設定集好厚 但就冇經費
今日難得見到第二部既漫畫翻譯更新
重睇一次再一次覺得鈴華真係好勁
有好多細節/表情刻畫真係只限第二部先會感受好深
呢D位動畫完全做唔到出黎, 或者咁講, 動畫入面既梅茵既表現其實已經好接近第三章入面既梅茵, 因為要表現呢D野太花時間好多時直接cut鬼左
終於有人接坑
睇小說個製書過程google咗好多次
靠漫畫出返哂個畫面好好多
知動畫cut哂 傷心咗陣
睇完文庫5-3,有冇咩網站有集數齊嘅翻譯web版
真白萌啲集數斷斷吓,又唔想走去睇日文。
真白萌已經係最齊
只係差5話未翻
咁缺集唯有當係學日文了 thxbro
其實我覺得呢套啲日文算易明
除左啲神話故事
我靠google讀書俾我聽
但聽左陣都冇咩心機聽
Btw sis
上Google search「小書痴的下剋上63X」
真白萌缺果幾集(637-642)係bilibili 有翻譯
雖然佢一段中文一段日文原文咁間住,但其實佢補完晒果幾集
thx
文庫真係好快 前日先開始陸續收到實體書
定係佢解咗電子版
係book walker買咗電子版
見唔少人屌動畫個結尾
但作為動畫黨既我最後哭撚左
動畫針對第二部既離別最主要既感動位係家族之情
雖然係主旨黎 但其實梅茵係呢個時侯其實已經好規範自己 有好多野唔可以成日做 只係因為身邊D人好暖睇落好support佢 但事實上第二部小說就係鋪排緊身份唔同 距離感都會有好大既分別 依家不斷update緊既第二部漫畫可以感受多D..
睇你想睇咩⋯
第一部做書會用多啲異世界知識外掛
鐘意呢類既會鐘意呢段
第二部開始就會多左講主角點融入異世界貴族生活,少左好多前期會有既野

我就覺得成套都好好睇
好滾動 第二部漫畫爆緊seed咁翻譯
雖然原作依家39話都只係去到第二季尾 但係內容其實充實左好多
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=47210&sn=1228&subbsn=4&bPage=0
大結局個集既原文朗讀
可惜唔似廣播劇只係梅茵一個人讀

唔知係咪ppt停格式動畫影響觀感
朗讀版催淚感多好多
中央籍學生得王族
其他嘅跟父母出生地入學
原來係咁
第四部漫畫都有人翻 太好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞