兩星期單人JR Green Pass縱斷日本列島

944 回覆
100 Like 4 Dislike
呢劑真係自己玩自己
拎住14日green pass 行勻全國JR四個角落頭
咁樣玩法好講究自律性同埋臨場執生能力
仲要有強大嘅執行力
自問鐘意去旅行訓到黃朝百晏嘅人就唔洗諗啦
每日5點6點起身已經攞你命
直接去內容算數

事前準備
鴨鴨買AIS Sim2fly 4GB/8日 $90

JR 全國Green Pass 14日 klook買大約$4200
Day 1 在晴朗的一天出發 いい日旅立ち
晨早5點幾睇完近年最好睇嘅歐聯決賽就出發入機場check-in

渣渣臨食個M記先 個bagel硬到掉死狗

食完搭APM去中場準備上機

今日架機叫奶茶

3粒鐘後順利抵埗

出嚟等巴士出博多站

係一架路線巴士 冇位放行李 堆曬喺走廊
15分鐘就到 難得日本有機場咁近市區
博多站築紫口 少少紫色都冇

去JR九州地頭嘅綠色窗口換全國pass

換完跟手出埋飛 劃埋最重要嘅Sunrise瀨戶號
加速
反返正先
反返正先
Lm
睇錯green car
睇錯green car

自膠,真係green car,好豪
睇錯green car

Green pass咪坐Green car
Lm
睇錯green car

間唔中對自己好啲
雖然咁樣玩法根本就係懲罰自己
lm
睇錯green car

間唔中對自己好啲

上次東京落名古屋試過一次,冇想像中咁豪華,唯一好係有專人幫我搵位放個gip...所以下次都係搭返普通指定席
留名

無你咁癲全國玩哂
睇錯green car

間唔中對自己好啲

上次東京落名古屋試過一次,冇想像中咁豪華,唯一好係有專人幫我搵位放個gip...所以下次都係搭返普通指定席

我搭伊予灘物語都試過一次
係咪因為你係絲打所以有人幫你
睇錯green car

間唔中對自己好啲

而家green car好普遍喇,真係豪既坐個d郵輪式寢台列車、Gran Class喇
上車 新幹線さくら N700系 九州車

第一次坐Green Car 梗係攤到最盡嚟坐
開車後 乘務員派濕紙巾同糖
到底代表九州嘅味道係乜?

屌 原來係二寶
留名學野

諗住11月尾 買7DAY 關西PASS
係博多玩落京都再係京都搭夜行巴士上東京再玩多幾日
玩足2星期
最愛0系
Green Pass
睇錯green car

間唔中對自己好啲

而家green car好普遍喇,真係豪既坐個d郵輪式寢台列車、Gran Class喇

一般 = Econ
Green car = PEY
Gran class = Business
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞