[惠康]香港分區合併討論區(5)屌,走得快,好世界

849 回覆
4 Like 0 Dislike
請問咁多位有咩辭職理由可以辭職?
仲需要理由???
大把理由,私人理由已經可以辭工
利申,我都係寫私人理由辭工
我做parttime,舊年年尾加咗人工,聽講4月又再加,係咪真。我做個間分店出招聘請人,我見到個時薪係43-45$,但我做咗成年都未有45$........
請問咁多位師兄,辭職係唔係要交辭職信?
唔使
屌那星,新人入嚟做,人工都高過舊人,仲要唔使掃地,屌那星真係唔撚做,走!
唔該晒師兄!
有冇人知 Quality assurance/ lab 個邊大約幾錢人工
讀相關科, 但得半年另一行普通文職/ data entry 經驗
師兄可以點樣解決?
師兄求救
我做左三年左右,升左sc半年都無就調左去第二間舖想升我副記,本身係嗰間舖做sc咩都唔係好洗理,有咩事都有副記頂住,E加一下之去左第二間咩都要重新學,仲有本身長期落夜,E加變左要頂正記放假開門,我調左之後跟左正記學四日返早,星期六就自己開門
唉本身都唔想升,同埋做副記真係做多好L多野,人工就高sc少少,無ot,花紅E加都未必係特別多。
純粹入黎舒發下, 日日都好sad。
自問自己無學歴,又唔係做得耐,又唔係好識同人溝通,管人又唔係好識,綜合黎講我就係廢柴一個 加上E加副記咩柒野到要做咁濟,拖地,收銀,散貨,汁大位,仲有本身副記要做果D野……總之講得出嘅野都幾乎要做,升到副記咪棧死
咁亦都可能係我真係太廢姐
增值自己 轉工
利申 前副記
係咪因為已經無人做所以個post沉左
從來無返過早,啱啱先跟個姑娘返左兩日,聽日就第一次自己返早開門,得我加個收銀 黎緊姑娘仲放一個星期大假
返早好 無乜野做 好似係
乜個post仲有人講野架
返早嗰啲不嬲hea開
想知正常sc同asm計埋bonus 幾多錢人工一個月
有冇師兄解答到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞