港怡私家醫院RN好無做?

116 回覆
7 Like 45 Dislike
已經做夠三年
都係諗住申請澳洲
但係申請文件考英文試嗰啲我估要一年

再喺HA做好似會蝕合約金
諗住話去私家可以學吓打豆

因為啲人話PRCC外國都唔用
認真好糾結
有諗過直接辭職淨係搞移民
咁其實你可以搞住anmac先 搞完就入eoi
邊做邊等visa
趁佢呢排PR大放送,唔知送到幾時完
反正到PR granted之後都唔洗立即入境住
但唔係要考英文先咩
我林住一月開始準備考PTE
只不過係準備期間 要係HA 定私家姐
我都準備緊pte
Pte個個星期都開 要考其實好快搞掂
反而你要搞掂anmac skill assessment(澳洲評定你夠資格做技術移民嘅機構)先可以入eoi 先可以有機會攞到pr
而anmac都要處理一段時間 你而家最好就搵定apn/wm 簽定份professional reference
同時間可以搞埋ahpra(澳洲批RN牌嘅機構) 用香港牌可以轉到澳洲牌
有好多手續野都可以anmac+ahpra一齊申請一齊用

呢兩個步驟由零開始搞起碼都要搞3-6個月
港怡ICU聽講幾缺人下
搭單問港安請唔請fg
lm
lm
實請!
依家private fg rn人工大概幾多?
養和50k 其他就4x k左右
嘩養和咁好pay唔知好唔好做呢
試下囉 不過識嘅無一個做得長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞