買二手機都入一入來, 宏基數碼鬼鬼崇崇比部舊機我

74 回覆
21 Like 17 Dislike
難怪宏基到呢家都未執笠啦
連登質數低到同hkepc班cheap友同級了
LG燒底板
水貨無保
宏基黑台水行貨

你一次過做哂三樣都幾值得紀念啦
根本同醫p屍班濕鳩呀叔一撚樣
貪平
L豬
宏基
貪平
L豬
宏基

可能樓主就係呀叔廢中黎
深水埗全部都係係伏,傻仔
其實真係平好多,lg v20行貨豐澤做緊4400,街鋪都賣緊3400,台水2520平成差野,好難落手買行wo師兄。
仲有就係間鋪鬼係一回事,巴打唔好似我,夠醒其實幾鬼都唔會出事,況且我買得水機其實風險都有少少預左,要嬲都係嬲自己
BTW我街鋪買親新機都係要比左錢再check機,因為要開個膠紙無得封番,我都覺得好合理,調轉我想問巴打響邊間鋪買新機唔洗比左錢先check機?

師乜撚野兄
大鋪買機咪可以check完先買囉
冇錢就咪買機
台水2520?
用下腦喇,台灣仲賣緊3000樓上你真係信有2500台水?

咁我部乜黎, 老鼠貨??
唔係一間做緊2520WO, 係十鳩幾間都係呢個價WO

係啊好平啊
間間都買部當儲印花啦
LG燒底板
水貨無保
宏基黑台水行貨

.😅😅😅
貪平
L豬
宏基

可能樓主就係呀叔廢中黎

d癈中癈老專係充大頭
響茶記坐佢對面, 自己手拎iphone/s8/u11
跟住又同d茶客講自己部乜鳩大陸機千幾蚊旗艦質素, 好過人地iphone6,7千
屌佢老母,自問冇響佢面前邑邑楊楊
LG燒底板
水貨無保
宏基黑台水行貨

.😅😅😅

連中三元 ! 黑仔王
呢間宏基,上次貪平買部g4行,點知死板,上去lg整,lg話呢間唔係認可零售商,即係無保!最係去消委會投訴,無用!
其實真係平好多,lg v20行貨豐澤做緊4400,街鋪都賣緊3400,台水2520平成差野,好難落手買行wo師兄。
仲有就係間鋪鬼係一回事,巴打唔好似我,夠醒其實幾鬼都唔會出事,況且我買得水機其實風險都有少少預左,要嬲都係嬲自己
BTW我街鋪買親新機都係要比左錢再check機,因為要開個膠紙無得封番,我都覺得好合理,調轉我想問巴打響邊間鋪買新機唔洗比左錢先check機?

師乜撚野兄
大鋪買機咪可以check完先買囉
冇錢就咪買機
台水2520?
用下腦喇,台灣仲賣緊3000樓上你真係信有2500台水?

咁我部乜黎, 老鼠貨??
唔係一間做緊2520WO, 係十鳩幾間都係呢個價WO

十鳩幾間一齊搵你笨柒囉咁簡單仲問
鳩完未
呢間宏基,上次貪平買部g4行,點知死板,上去lg整,lg話呢間唔係認可零售商,即係無保!最係去消委會投訴,無用!

佢d行貨連店員都講到明冇保 直接買水貨仲好
睇中V20, 見台水咁抵屌咪去SSP深都入一部玩
講真原本都唔係諗住去果間宏基(上網搵係搵第間)
一埋去話要部V20就鬼咁快拿部機過我, CHECK到一半又催催共問CHECK完未
唉放工咁累真係無乜心情同佢戰鬥
咪拿埋張單就鬆人
點知上到巴士慢慢開番個盒, 發覺個盒乜鳩都開過晒
機殼縫位又有崩
條TYPE C個金屬位放到氧化晒, 好嬲鳩
上來報告比各巴打留意下間野
(講真部機無咩問題既, 但開左苞就係開左苞, 同無左個處一樣)

邊度買機都好啦, 有D今次我收到既教訓都分享比巴打睇下
1. 拎左盒出來, 第一樣野乜都唔好做, 卡都唔好比佢入, CHECK所有機殼, 機邊縫位, 呢D有刮痕有花機會最高
2. 職員鐘意問你CHECK完未, 催催共: 好大機會唔想你CHECK咁仔細, 驚你彈機, 佢愈急你就要愈定
3. 電量如果淨番唔多過30%, 好大機會之前開過機, 走電速度會比出廠快好多
4. CHECK差電線, 唔係叫你拆開佢, 睇到線頭金屬位就夠, 若果唔光滑有類似鐵銹或者水跡痕就應該係個盒好耐之前開過, 放響環境唔好既倉就會有呢D氧化痕跡
5. 有得拆電既機舊電一定會分開擺, 開盒會有另一個膠袋封好, 職員一拿部機出來唔好比佢店部機, 睇下裝電個袋有無開到, 有開就一定有鬼
6. Check開機時間: 打通#*#4363#*#*查電池開左幾耐, 我知道其實BOOT一次就無RECORD, 但若果係CHECK到奇怪突然有幾個鐘咁起碼都知唔係一手閪
7. 最後一樣最鳩既既係睇佢個盒係咪開左, 我而家先醒起其實佢拿出來果陣已經開左, 唔好怕面懵, 係就係比左錢先比CHECK機, 但記住你係比錢果個, 絕對有權要求任何野

最後就係訓夠先好去買機, 大拿拿幾千銀洗得唔開心其實都幾委屈

係咪要比左錢先有得check 機?
老老實實
你咁廢有乜理由唔恰你
你估呢到伊甸園?
老老實實
你咁廢有乜理由唔恰你
你估呢到伊甸園?

細佬 明恰你!
留名學野
呢間西野咁岀名都去
每次去SSP都會去睇下去宏基買機果班係咩樣
同埋去間伴娘專門店度昅下女仔

係咪個個都係豬閪樣

係咪個個都係豬閪樣

D女得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞