香港的Vtuber討論區 (8)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
港V之鑑
比起開咩澄清台屌埋一份高質好多
好犀利 覺得月川真係好擅長打逆境牌
咁除咗機種我仲會睇埋間公司是否存活, 同埋本身有冇提供相關support
難聽D講如果某間公司摺咗又冇其他公司認投旗下遊戲版權,
咁就算想支持都冇方法啦

不過暫時都唔見有人玩盜版遊戲所以冇特別提,
同埋依家如果冇錢買game的話多數玩免費啦, 咁多選擇
又唔係中國人, 仲洗玩盜版咩
其有唔少v貪快用模擬器
我覺得有方法,真係盡量用原機或者remastered
例如想stream gba啲童年回憶,可以買部game cube夾三色線adapter 做或者老任授權嗰部analogue pocket +正版帶去做(當然,隻game炒到過千銀就算啦)
暫時嚟計,真係完全冇辦法其實係得wonderswan嘅game,大部份機種都可以買啲百幾蚊嘅配件去做
屌quote錯樓
其有唔少v貪快用模擬器
我覺得有方法,真係盡量用原機或者remastered
例如想stream gba啲童年回憶,可以買部game cube夾三色線adapter 做或者老任授權嗰部analogue pocket +正版帶去做(當然,隻game炒到過千銀就算啦)
暫時嚟計,真係完全冇辦法其實係得wonderswan嘅game,大部份機種都可以買啲百幾蚊嘅配件去做
Quote 返啱方便討論
大佬唔好鞭,好柒
咁嘅時間都有3個人待機
JOE SON AR,EVERYONE
巴打而家好出名
早晨呀巴打
大家應該被月川記住了
條女又改得幾好 唱得又好好聽 值得關注
你又要加推啦?
你講野好難聽 我不嬲單推水澄 唔知你講緊what
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞