The Walking Dead 行屍走肉 最終季 [第11季] 最後討論區 (2)

139 回覆
4 Like 1 Dislike
雖然編劇最後有解釋
Daryl要係Leah同maggie之間做選擇
同埋Daryl都有講過 如果再見到佢出現會殺佢
加上佢既出現都係因為Daryl放生佢既後果
不過都係覺得怪怪地
咪係 雖則唔想睇拖戲 但都想睇多少少佢兩個對手戲先死
同埋想知佢哋隻狗去咗邊
Daryl去過Leah個營,咁佢都預咗要殺Leah嘅
我反而覺得Maggie鬆到綁嗰下弱智
Hilltop引Maggie出嚟都係好求其
今集Leah nerf得好勁
真,編劇想Leah死既話
真心冇必要寫佢捉到Maggie
懶係講兩大首領既矛盾
因為正路一定係一槍射瓜maggie報仇雪恨
宜家做到個效果出黎好怪
戇鳩到喊
本身LEAH依個角色又勁又型
一係就唔好再出現比個美好印象大家就算
上集無啦啦出返佢
鋪排到佢戰神重現,超級BOSS咁款
今集就突然無限膠化
唔殺MAGGIE已經ON9
作為一個訓練多年既專業士兵
綁完敵人對手比人極速就除咗
最後仲要比自己愛人一槍KO頭也不回咁走咗就算
明明本身殺人唔眨眼

臨尾坐係凳用槍指住maggie果時就突然左膠上身
我反而覺得唔殺又唔大問題
始終maggie隊哂佢成村人
leah想照做最尾先殺maggie都合理
只係綁佢綁到咁易鬆到呢下為做戲而做
箭佬
聯邦話事人明顯廢的, 只係識去吓event 講吓talk
都叫半放權比horsnby
又話叫佢做好本份
其實有d 人去左聯邦後,hilltop 同Alexandria 仲有冇人住
好撚戇鳩
唔明點解Leah唔一槍做低Maggie
明明佢上兩集先屠殺完聯邦啲士兵

同埋呢套野興唔交代啲角色下場?
個音樂佬啦,同埋Oceanside之前個大佬呢?
Cyndie?去咗邊?點解變咗Rachel長期坐正?而家畀人屠村都仲唔見人
真係垃圾到唔知點形容
基本上條女唔翻生都得,而家畀佢強勢回歸以為有啲乜,點知講咗幾句對白都冇,冇啦啦畀daryl 一槍ko,完全趕工收貨,雷聲大雨點小
我都覺
唔明
講講下都幾撚似

呢把係Rick既槍?
幾時出17?
Rick同Daryl嘅兄弟情真心正
由第一季怪責佢留低自己阿哥
到之後不斷出生入死
好想見佢兩個再重逢返
冇咁快,要幾個月後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞