The Walking Dead 行屍走肉 最終季 [第11季] 最後討論區 (2)

139 回覆
4 Like 1 Dislike
讀書睇到而家做野都好多年

終於今季Season11完

Q&A

Q: Rick死左?去左邊?
A: 無死,第9季最後俾垃圾婆救左上直昇機
拍完第九季無同TWD續約,之前有傳會拍電影版再出場。

Q: 而家仲有幾多集完?
A:Final Season第11季 (11季分3Part黎播)
第2Part E16完:最後一Part 係2022 秋季播(E17~ E24)

另外有套Negan同Maggie外傳暫定2023播

Q: 邊度有得睇?逢星期幾更新?
A: 香港Disney+逢星期一下午更新
而美國Amc+更新快過TV版一星期
(即4月3美國Amc+就有E16,TV版/Disney+要等到4月10/11先睇到E16、如下圖)

想同amc+同步可以上呢個台灣網睇(揀海外專線HD server幾快)
https://jumi.su/play/116645-11-15.html
By上個post
lifeistoshort 巴打

上個Post
The Walking Dead 行屍走肉 最終季[第11季] 最後討論區
https://lih.kg/2660650

話說今季Alan個女無哂戲份

呢條友出得兩集就收皮會唔會太快
演技幾好 同埋個角色仲好大發揮機會
唔算快

上個post臨尾呢位巴打講得幾有道理
Maggie個仔好撚屎戲
其實我覺得個hornsby幾好戲 一開頭出場雖然都會估commonwealth有問題 但佢真係做到好好先生個feel,不過係eq唔夠高 慢慢有人有嘢阻佢計劃,去到今集直頭愈嚟愈惡
剩係想大結局RICK會出番來客串下,
大團員
繼承咗老豆嘅潛入能力同埋老母嘅膽量
有前途
Hershel拎支槍諗住殺Negan果度
有一幕話影到Negan坐住左佢自己部電話
有人以呢一幕可以同Game of Thrones starbucks cup媲美

呢個好似係唯一一個角色就黎大結局都唔補充番去左邊
啱啱再睇多次,的確係坐住個電話既物體
佢都叫交代成功走左佬.
但LUKE呢.
LUKE 唔係彈結他果條友咩 可能太耐唔記得哂
仲有咩威水事蹟點解成日提住想知
點解GOOGLE話佢第2季出現 但又關後期阿歷山大 家暴老婆個PETE事?
跟住好似好後期先同由美子手語女果班人一齊出現?
係咪我完全撈亂哂
Luke is the tritagonist of Telltale Games' The Walking Dead: Season Two. After Pete's death, he becomes the de-facto leader of his original group, the Cabin Group, all of whom were escaped Howe's Hardware refugees, prior to the arrival of Clementine.

同埋HEATH真係就算查到佢係邊個發生咩事都完全無印象
你quote果段係講緊隻game
TV版Luke係呢個熱愛音樂嘅肥佬

TV s10佢跟咗Michonne返去oceanside度溝女
Michonne離隊後就無咗佢身影
好似之前拍另一套而專登寫走佢,但見角色都唔太重要,都廢時寫返出嚟,只知佢冇死,走咗佬
咁樣影衰better call Saul 喎,點同級數
好似電話,但一定冇Starbucks 咁正
咩電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞