移英成立香港護士協會 助逾600港護轉牌、適應 創辦人Alyson:宜提早備戰英文

166 回覆
264 Like 13 Dislike
香港冇曬人
一個語文科總有人唔會咁好
一般理工、普通醫護專職有6.5算ok 㗎啦
喺英文老師眼中 7都唔係咩好 起碼要7.5~8

同埋 學任何嘢好睇迫切動機(移民)
或 主觀動機(熱愛文化)
有部分學生唔係鍾意英文culture 嘅
為谷而谷咁入u
既然唔鍾意就唔會有動機去學/用落去
要香港個個人都有7 係太理想嘅諗法
NHS 真係超多菲律賓護士 可能佢地英文無乜問題
留名睇五毛PR紅蛆藍渣入嚟講二等公民、種族歧視、被英國政府當你傻四做低下NHS厭惡工作等歪理,用嚟踩遠離中共迫害而走難嘅香港醒目安全醫護朋友
好似講到你有份咁!
供樓喺班都應該趁機套現走啦

等匪狗低價共你個產或收物業稅先走咩
認真其實無7真係好難去英國生活
除非打算去到再學英文
但係唔係個個都有天分
有新香港人過黎
冇國安法政治迫害嘅話,你呢句說話都唔係啱晒。整體生活計,人工及整體生活指數及水平比,什至工作環境,唔係差好遠。人工死數低但生活環境尤其係政治公民權利去全盤睇,都肯定係香港差
Asso or Hd仔要考上Kong U, 門檻真心要Ielts 7分
傻既,呢啲中年rn喺香港做左十幾年,分分鐘幾球資產喺手generate passive income或者喺英國有兩三個單位,返工買花戴啫
屌你老母啦
21世紀講血統你清朝過黎架?
做其他工都唔洗乞食啦on9
大佬,護士,仲要係有啲年紀既護士,你估佢地當年讀書真係好勁咩。nursing被吹奏都係呢十年既事啫
「我話打完針可以周末休息,但經理話唔好,咁樣會浪費咗周末,要 enjoy your life。」
上司好好人
中國香港護士協會
醫護係最搶手

西方唔夠人用
1:4-6 病人
倫敦以外樓價平香港一半
一星期返37.5小時
唔洗地獄PAN追更
醫生同事冇咁閪

份糧扣完稅加保費少成27%
得16K到,都係睇自己想要咩
揀自由定錢

或者有能力可以去澳洲
但PR要計分,競爭大好多
有OLET可以代替考IELTS
相對容易
揾人起起底Alyson係咩background
點解會低咁多,讀完咁多書仲低過其他行業做鐵路車長仲高人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞