「見字飲水」變左「見字掠水」

318 回覆
931 Like 10 Dislike
頭先堆人名全部都反熱狗都可以比你屈做熱狗
註冊左商標唔等於唔可以用果幾隻字喎
同一類人啫
呢類page最鍾意寸過馬撚,改埋啲自以為好笑嘅meme
啱啱註冊左on99商標 麻煩你過一過番使用費俾我 thanks
摩牙
有比返credit 架你呢個例子唔啱
見字灌水,唔該

行錯一步,個Page GG
其實班人九成係大陸人
大陸玩左呢招好幾年
去到上年大陸出新政策打壓呢d手段先收皮

自己google惡意搶注商標
或者商標勒索
一大堆
眼裡只有錢嘅仆街
講兩性關係或者office是非個啲先正
未批但佢已經開始向苦主索償
算唔算犯緊法
=港獨=梁天畸果類
只要唔喺佢註冊類別上用呢三款字體就得,就算真係想用「見字飲水」出product只要唔用佢呢三款字體就ok, 因為咁做就係用一個新logo,而唔係用佢哋註冊咗嘅嗰三個logo

而家佢註冊嘅只係商標即係logo, 唔係文字text, 因為文字係唔可以註冊,所以可以照用註冊文字「見字飲水」寫嘢

情況就等如Apple, Disney, 你唔可以亂用佢哋個logo, 但喺文案上你照寫Apple 同Disney 係無問題

真係驚比佢告咪轉用「#見字飲水」/「見字飲水💦」

我反而奇怪點解佢註冊嘅cat無16,正常第一時間一定係攞咗cat16同35先
理解唔到點解會有人幫佢講說話,佢靠二創人哋啲圖起家,喺侵犯人哋知識產權底下自己煲隻字出嚟,其實註冊咗唔會隨便告嘅例子都有唔少(唔想搵)或者無註冊大家任用嘅例子都有。

食相好難睇囉,一早講到明自己註冊咗,大家用之前需要搵佢,唔係人哋用完就話出律師信告佢
佢香港人
好肯定而且係最撚仆街果種
唔怪得一擔擔
仲有幾單啦而且無job派仲hold死人

私影都唔俾人接

係咁呃啲cosplay妹妹仔簽佢公司
見圖飲水 見字飲尿 見字飲淼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞