自從Marvel Avengers之後就出現左買斷課金制

79 回覆
140 Like 7 Dislike
Marvel Avengers、巴比倫殞落、陸行鳥賽車、GT7都係將遊戲包裝成單機遊戲,等到比左錢買game後先知中左伏,原來遊戲道具唔係肝就係重課金,再加上每日任務等Online Game元素,遊戲公司肥肥賺兩次錢
劣幣驅逐良幣
普通dlc唔夠好賺
所以佢出咁多隻就死咁多隻
隻隻game捱唔到一排就收皮
賺到錢咩
好奇一問

除左惡名昭彰的fifa

console機有咩呢類課金game 出名/ 生存到

你舉嘅例有三個都係嚟自同一間廠,間撚屌又手遊重心
唔撚係掛
使唔使抽蛋
自從marvel avengers
呢隻本身就係單機game,唔洗打卡衝戰力
唔講fifa走黎講呢堆失敗作品做乜

你都識講呢堆作品都係失敗收場,ea既fifa仲有一車車傻仔年年課金
籃球
warframe都好肝 仲要變中資
Avengers 課金Item得啲造型
無任何gameplay內容要另外俾錢喎
咪係,講最惡劣嗰d例子都用得咁差,avengers收皮原因根本唔關micro transaction 事,本身隻game內容有無課金野都係刷
avengers以前比玩家發現SE暗改打怪經驗值,迫玩家課金買洗經水,不過比人屌爆後改翻。以但至少同FIFA GT7相比,佢已經算係好有良心
Avengers 係隻game唔撚好玩姐
之後隻gtg 改番單機幾好玩
個隻應該係單純單線動作遊戲唔會搞D無謂野
再早d EA starwars嗰期都已經比人屌到拆天
ubi d賽車競技game都一路用緊
惡名昭彰嘅原神算唔算?
睇錯題目
類似嘅嘢我只係諗到DOA6
唔知佢有無仲響console度生存緊
又係肝勁多場先解鎖到稀有starwar角色,依家重有無咁做?
原神免費課金制唔計
咁點解唔直抄原神個免費+課金,而係買完再課
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞