宣佈造車一週年 小米原型車今年內現身

94 回覆
8 Like 48 Dislike
貴價科技平賣你覺得真係無問題
先唔論佢用料保養各方面問題
你用呢個價頂死左開發商
你覺得屌米呢啲牌子仲識唔識創新?
咪就係好似Intel早幾年咁獨市玩14+++++++
宜家AMD追上黎先開始有翻個良性競爭

而且數據野中國好多都有補貼
點解要補貼真係自己諗
當年社運俾人定點拉既有幾多屌米華為
用私隱黎換果一千幾百真係得你呢啲人先覺得無問題

用埋競爭力唔係淨係價錢
如果淨係睇價錢咁林寶果類跑車唔洗睇啦
買架audi買架掃把佬去改,又跑得快又平添
但係啲女上邊架車?

btw你令到人地利潤低左
咁人地咪唔會係呢方面再做啲乜野研發
反正佢研發就會處於蝕/持平
市場上佢唔研發賣舊產品,人地都無新野出
咁佢之後都keep住賺,仲點解要研發?

做人唔好咁短視啦
Exact7ly.... 嗰啲係出嚟呃投資者.....
小米原型炸彈今年內現身
小米造車唔係中央要小米硬食恆大條數咩
嘩屌諗起咩買車都要買避震DLC
恆馳七
tesla大陸設廠都超過2年,要抄既都應該抄晒,差唔多時間啦
大陸人自己都彈到華為架車仆街,多bug多問題仲要無售後。
屌,股票又要跌價了
Lamborghini go-kart
都係屌米go cart
車身LED廣告
係喎 佢地代工
個MON係抄咩 抄佢長方型?抄4K 抄尺吋?
同埋你覺得後者唔會創新只係你個人睇法 例如手機既快充 充得快既全部都係大陸牌子 定係抄左邊個你可以講下
再直接啲連登就係抄高登 結果抄到連登先係主流 點解?
其實依啲野算咩抄你跟唔到時代既步伐 唔知道消費者要啲咩自然被淘汰
我上面留言都舉左例子年中幾多蘋果殺手出黎 個個都抄蘋果 最後有邊個追到?
你講既原創無動力 只係幫一班老屎忽牌子掩飾 係藉口 唔見蘋果收檔?
有冇得擲龜殼同放香蕉
粒chip點抄?
電池組點抄?
AI點抄?
全撚部電子垃圾

利:屋企人成日買屌米,有手機, tablet, 除滿蟲機, 耳機,風扇..
如果佢可以平佢三分一
即係tesla個成本價

但有咩正常嘅電動車可以平過tesla
其實日本企業初頭都有抄下野
好似Toyota 架celica gt就有抄美國肌肉車嘅樣
不過人地自己都有加返創新野落去
公司賺到嘅錢又會投入返研發
對成個行業都算係利大於弊

同埋小米都係要賺錢
暗啞底賣數據呢啲唔講
之前個廣告雪櫃出哂名啦
至於佢哋賺到嘅錢會唔會投入返去研究呢
暫時又睇唔到
再加上其他公司俾呢旁門左道嘅產品壓縮哂利潤空間
可能又會跟左小米咁
部部車都係咁攝廣告
諗辦法壓低個售價再係啲支支節節嘅位賺你錢
對消費者黎講唔係一件好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞