宣佈造車一週年 小米原型車今年內現身

94 回覆
8 Like 48 Dislike
又搭雞棚
是但舉個例子,BenQ個螢幕燈,人地研究唔洗錢?創意唔洗錢?宣傳唔洗錢?

一個唔該,直接照抄,唔係,係連唔該都無

抄完再以本傷人,壓逼其他公司既生存空間,你確定對依個世界係好事?
諗住抄小鵬定抄五菱 apple架車未出世無得抄功課喎
國產野嚟講,佢有d野真係性價比一流,好似尿袋,手環賣一百幾十,真係無得輸不過貴價野就....不了
佢話認真做, 但無講係咩車喎
講真依啲咁舊既科技產品賣得貴只係佢食水深
一部100吋4K電視 紅米賣2萬 3星賣100萬 我知你有咩無邊框咩QLED等等既技術
但消費者要既係100吋 4K 同平
講真你有咁多錢做研發都係靠賺低層既錢 但係低層既人點解無得享受貴價既科技既產品?
你話太空科技依啲人類未掌握到既技術賣得貴都話合理
電器 手機 依啲賣得貴只係大牌子食水深 做唔掂唔該佢收檔
唔洗比錢開發自然平,連搵OEM廠夾spec都省返
你既論點都好好,我都好贊成要尊重知識產權。

我所講對其他消費者有益既意思係,其他品牌見小米同樣既野賣咁平,會逼住要減價或者研發多啲無可取代既技術去抗衡。最終我地可以買到平啲既野或者享受更加好既科技。
正想講
肯定有廣告睇
車點OEM
之前個恒池出咗未
太多劣等人買
又搭棚痕遲cg都呃到人 小米又一齊玩
廣告商加錢升級vip888尊貴套餐
可定時定點在車輛正前擋風玻璃播放長達30秒廣告
好似幾好玩
蘋果會唔會無人買?年中幾多個蘋果殺手出黎無一個成功
你研發既野根本唔係消費者要既野 再講樓上用MON黎做例子 依啲野20年前既產物 研發啲咩OLED LCD 高HZ 無框等等邊樣野係BENQ研發出黎?
不如你又講下佢研發左啲咩 令你覺得佢賣得貴就係合理
會唔會行行吓車賣廣告
或者開車有廣告?或者要比錢先可以unlock max speed?
想要
Btw有冇非支那alternative 推介?
一諗到架車前面會有個橙色嘅小米logo就想笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞