傳媒過份吹捧係咪英撚停滯不前主因?

192 回覆
70 Like 4 Dislike

England Team of Future (2007)

Meet England Future Stars (2014)

The future of England is in safe hands (2020)

年年都話42年最強英撚,有邊年真係成事?
年年都話xx年來最強英軍
有無辦法唔停滯不前
個個新人勁小小就當自己C朗 美斯咁
咁佢有料過上面好多人
歐國盃亞軍算大進步啦
仲要而家好多國腳都算有料(除麥龜福狗)
整體實力一定好過以前
比利時 世界盃季軍
因為嗰場佢真係好撚勁
18歲對宇宙疤嗰三個都有咁嘅表現正常都吹奏
其實都認同英撚一直將啲後生仔吹到好撚大 但最底嗰張其實比以前好好多啦
球會絕對主力: TAA Foden Mount
正選級: Tam Maddison Sancho 福
Gomez Odoi係球會係輪換 但如果係打中游都會係正選 Gomez仲要係拎英超既主力之一 係太過玻璃
真係吹大左得Alli Nelson cc龍 但Alli都叫風光過聯賽入過雙位數
福都吹大左
而家個陣其實幾豪華
但TAA既助攻數同出波能力真係痴晒線已經有3季聯賽有雙位數助攻
最底果張大部份都唔係吹出黎架wor
幾個有歐聯冠軍
有料唔過近呢幾年彈起嗰班中場
Foden Mount Maddison
Alli高峰嗰陣都屌打佢
點會停濟不前
由攞世少盃開始
呢隊英撚未來10年都唔怕冇成績
Foden Mount TAA Sancho esr saka
仲未計原本踢緊嗰班
而家呢隊英撚根本四強料來
以前踢出嚟真係得啖笑

但呢幾年
世界 殿軍
歐國聯,歐國盃 亞軍

算係咁
其實雲加嘅陣容係咁
以前睇過分析 佢轉會手法就係每幾年就買/提升幾個全新嘅進攻中場天才
之後用佢地進攻才華踢天才波
例如路斯基 卡叔 拿斯尼 艾沙雲etc
但代價就係呢d攻中缺少正確調教之下
好多3-4年就收皮
雲加就換過批新
所以韋舒亞搞成咁除左傷到仆街之外都唔係話冇原因
仲停滯不前?
上屆世界盃入四強 舊年歐國盃入決賽

點都好過08年歐國盃都無得踢 14年世界盃分組賽收工嗰啲時期啦下話
咁比利時世界盃都係四強啫季軍戰同埋分組賽嗰陣都殺英格蘭
得2022果張係兌現到
以前雙特年代 前中後都真係世界級
但踢落咁廢
以為推返5-10年前d post出黎
近兩次大賽一次四強一次決賽都叫停滯不前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞