希望可以比多d人關注到荃灣汀蘭居迫遷事件

139 回覆
311 Like 24 Dislike
已經去到斷水斷電,直播已經回應咗上面班支那01嘅 bull shit

可以自己返 channel C度睇直播,
乞你老母咩,賠50萬個客分分鐘仲要貼呀
當仲有一年約未完 現租1萬5 一年18萬
依家單方面踢我出去,我當佢開價賠夠一年
但係出面租金係現價四倍,姐係租番同類單位埋單至少72萬
我拎住18萬租得三個月,之後9個月訓街?定係差嗰54萬你幫我俾?

唔知合約咩terms,大機會寫賠到剩餘合約期租金加通知期就夠
但係依家租金升到咁撚樣 姐係輸打贏要

波仔叻仔呀,條數冇計錯
襯依家租金貴 踢走班之前簽落啲平價合約
轉手一次過貴價租晒俾政府奶盡納稅人啲錢

波叔係咪冇教啲仔咩叫社會責任 公司形象
定係波仔急住想賺番之前輸到仆街啲錢番黎

陞域集團旗下咁撚多酒店
(悦品酒店/汀蘭居/旭逸酒店/旭逸雅捷酒店/珀軒旅館/Commune/Club East洞天/蔚盈軒)
安排番同級數俾人 加少少現金賠償都唔肯
吸血鬼姓鄧既疫情之下仲想賺到盡
總括嚟講都係一班乞兒,俾人踢走無錢租
搬去深水埗啦
E, 你講到6萬蚊1個月既, 你想租邊呀?想租半山?想地鐵站上蓋大單位呀?好好笑呀,你講完唔撚知醜既,定你唱緊反調?
你自己睇下依家出面啲service apartment 有冇位 開咩價位先啦
波仔連啲租客既錢都想殺埋 又真係幾乞衣
大家咁話啦
大貪啲喎

開天殺價落地還錢唔係咁呢個時候用啦
份約應該係有利酒店個邊 先敢搞咁大 仲要有政府撐腰
直播話offer Hotel East
冇衣櫃冇微波爐 張床變細左

真係是鳩旦想hea 走你班傻西
果頭勁一樓一同貨倉樓都爆
成班死乞衣講到咁有道理咪貼份合約上黎睇下囉
下 仲有offer俾班契弟?拿拿聲掃走咪算囉
叫佢賠番同grade 酒店既差額都叫大貪?
唔賠足唔通自己租再細啲 方便商家佬賺盡佢呀
依家咪停水停電掃緊走囉
再唔走出埋屎彈添呀
碰瓷?大陸用語來架喎!
WFC
申請禁制令
港豬係咁
呢d低端人口
你講到一年租約
咁直接租私樓咪得
我睇唔出點解出邊租金貴左,酒店就要賠突
岩岩睇完channel c,
入黎望望
唔知班租客比人趕走未?
陸大狀都叫佢地走啦,仲死守
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞