希望可以比多d人關注到荃灣汀蘭居迫遷事件

139 回覆
311 Like 24 Dislike
我屌你老母臭閪你班仆街冚家剷
賺撚咗咁耐仲想點呀
而家仲想煽動啲後生仔做傻仔幫你爭取撳多啲錢

//據了解,有部分客戶不滿僅獲一個月通知金補償,「部分客戶要求酒店賠償超過港幣50萬。//

$50萬咁不如直接賠層樓俾你啦
唔鍾意臨時臨急搬當年就咪租service apartment啦 又要租又要唔睇T&C仲要獅子開大口
《香港01》向汀蘭居查詢事件,了解是否被徵用作社區隔離設施,還是以自願形式參與。對方今(17日)回覆指「鑑於目前疫情嚴峻以及隔離設施不足,酒店配合政府政策,經政府有關部門評估後,於3月3日獲確認轉為社區隔離設施酒店。」至於賠償方案,汀蘭居指酒店會按個別住戶簽訂的合約,履行合約內訂明的條款,向客戶作出1至3個月代通知金之補償。

據了解,有部分客戶
不滿僅獲一個月通知金補償,「部分客戶要求酒店賠償超過港幣50萬。酒店一直竭力與住戶磋商,向客戶建議集團旗下酒店如旭逸酒店.荃灣、悦品天秀酒店‧元朗,及另外6間酒店予客戶選擇,期望早日達成共識,以配合政府抗疫政策。惟個別客戶以地區或景觀等理由予以拒絕。」至於今日下午報案一事,酒店指因有客人於汀蘭居停車場聲稱酒店員工為非法闖入者,而拒絕讓該員工離開,員工遂報警求助。

成日話大陸,屌你老母臭閪你班仆街借機會喺度碰瓷
On9 要賠50萬
退番曬訂金同一個月通知就走啦
仲要搵著數
呢間野出名閪

果d經理級個個都寸寸貢
借機會投機取巧敲詐勒索
不過呢啲機會又真係有今生無來世
上唔上到車睇呢鋪
抹黑到汀蘭居上到經理下到員工全部都係仆街
每日報幾次警玩鳩啲員工
屌你啦,佢講一句 quote晒出嚟

你啲仆街冚家剷收皮啦,幫啲權貴做打手,食屎啦。

佢話換房,萬幾蚊房換幾千蚊房啊,死仆街。

你話一個月通知金,屌你,而家係有啲連租金、按金都唔退啊,仆街冚家剷,係唔撚係淨係識屈人係入面,再唔係就睇HK01, 有冇撚睇過直播,垃圾。

仲有,如果張約寫明一年內租客退租要賠返全張約,咁酒店退佢租,你又想講乜鳩啊?

酒店唔寫到咁辣,撚有人屌柒佢,而家係公字都佢嬴,你老母臭閪
Channel C 咁多直播,咁多真實畫面唔睇,走去 quote HK01, quote 商家片面

一樣知你咩料啦
唔保障租戶
支那01
帝景就賠兩個半月,汀蘭居賠一個月
最後會唔會爆門, 然後揾城管抬走剩低既租客..??
做得jojo都預左 仲要係短jo
推,順手屌柒樓上幾層齋信支那01果班支那種
香港人一早冇左底線啦,一條限聚令你已經唔敢示威啦,咁關注波叔個仔啲仆街野又點?
屈錢 獅子開大口
Service apartment/酒店果d未必係租約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞