希望可以比多d人關注到荃灣汀蘭居迫遷事件

139 回覆
311 Like 24 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=MxHT23_GiRc

酒店因為想做政府檢疫酒店,強行單方面違約,迫走所有租客,違約金唔賠不特止,連按金都唔退!!!

小弟只係普通低學歷打工仔,人脈薄弱... 唯一幫到d租客同維護公義既方法就只有幫手宣揚開去,等更多有能之士關注到,thx!!
睇到好火,簽合約唔通只係用黎保障酒店?!
香港發生呢D事 而家算係小事一宗...
第一個男人真係怕事,咩賠償都無就走! 個個好似佢咁就死得啦,香港人無哂底線!!!
個個租客都團結玩大佢,我就唔信酒店唔驚!
合約寫到明,明買明賣,點解叫逼遷?
係個波仔發錢寒先做得咁肉酸
咩撚野錢都唔退?
起碼都退番果個月租同按金啦下話。
咁既話以後租出去然後呃撚完第一個月同按金之後話強制解約,咁仲得了?
告佢啦
即使係港共法庭 佢地都有自己規矩要遵守
而家係租約未到期就趕租客走,而不作出任何賠償!
睇左件事幾日,就係話咩都唔賠,而家仲好似大陸咁搵人爆房之類,嚇人走!
9 成9 合約寫左可以隨時終止租約
最搞笑係酒店而家要告返租客轉頭..
點都好 基本上之後既租金+按金都要退啦
係咪呀!
按金都唔退好顛𡃓
https://www.youtube.com/watch?v=AyoAbbLlYOg&t=1s

前傳

當然你可以話我都冇睇過份約,純粹聽租客片面之詞既....
搵人貼份約出黎好喎
我幫你推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞