十大近10年高汁日劇

926 回覆
484 Like 26 Dislike

如果有一個platform 專睇日劇,我會課金
課一個,其他搵方法睇略盡綿力
細路時睇過既漫畫估唔到拍左出黎
感謝樓主告知
但我好鐘意呢個組合先寫到高嶺之花件事
同埋男女主角都做得好好
高攀大小姐故事唔係易拍 呢套好新鮮唔老土
Spec好撚正 因為呢套開始留意户田 中意到宜家
Code blue?
半邊藍天垃圾 唔係為咗睇芽郁都睇唔落去
我覺得前面漫畫家篇好睇,係100yen店篇到回鄉篇悶,最尾發明篇又好睇翻,主要係有律出場
但有啲位真係為咗推進劇情而搞到好突兀,eg.離婚原因、壞人sales......
未見過一個晨間劇女主角咁任性咁唔討人喜歡
的確回鄉搞間鋪要用老母儲落啲錢,搞兩搞因為個女好似有小小溜冰天分就唔理間鋪走去東京,整個美國仔結婚幫手接管+個sales比份工佢,都唔係好合理化到佢啲決定

唔否認個編劇想表達想表達普通人人生好多目標都係心有餘而力不逮,半途而廢,一事無成哩樣嘢。但係的確寫哩啲現實嘢編得唔好就唔吸引人,最長嗰篇漫畫家篇好好睇,但喺後半part劇情推進同轉折上面就寫得差

我其實冇睇過其他晨間劇,但睇哩套個感受都幾深,又死亡,又夢想破滅,男方主角段感情,睇到又治癒又致鬱。
記錯十幾年
如果對晨間劇有興趣既話
強烈建議睇海女
應該係晨間劇入面既神級作品
一樣都有夢想幻滅既時候,但劇情走向係令人同情個角色
最近NETFLIX 可以睇返 電視版 MOTEKI 桃花期
之前一直都搵唔到
https://asianwiki.com/Moteki

入面個毒L 漫畫家好好笑
2個主角都平紅不黑 能年比人冷藏 錯過左黃金時期 橋本就個樣出事
早2日睇完 無我想像中咁好睇
第二季啲cases 好睇啲喎 同埋有小雪條線貫穿
王子靚仔喎
以為最尾㡳曾比特
趕客
請問有冇巴打可以分享 對不起青春?
睇完四重奏好鍾意 すずめちゃん
好睇 鍾意滿島光更加要睇
第二集係全劇最差個集
呢套愈後愈好睇

呢兩套都吹到可以拍電影版

就對近年啲日劇口味好失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞