New age 身心靈之你問我答

55 回覆
8 Like 35 Dislike
有無new age嘅同好一齊交流交流
如果我係新手我可以點搵到自己嘅前世今生?
留名先
有邊啲出名既神棍?
你自己點理解前世今生?同埋你想知自己嘅前世今生嘅目的係咩?知道你嘅定義先答到你
所有人都係神棍 神棍都係信自己信嘅嘢係真
純粹好奇

同埋想睇吓搵唔搵到呢一世做人嘅意義
因為其實時間係非線性 現在過去未來其實全部存在係同一刻 所以呢一刻其實所有時空都運作緊 而每一個時空嘅角色你都可以係唔同 而每一世裏面你都會有自己想做嘅事 你想搵到呢一世做人嘅意義係要係呢一個時空到揾
有啲似雲圖呢一套戲
身 物理世界認知嘅身體
心 頭腦 心智 包括諗法 思維模式
靈 不受空間 時間限制 純粹的真我
到底我哋係咪發緊場夢?
係 但其實你呢一刻都係發緊夢
出面有d免費workshop做前世催眠,上facebook揾下
不如同你研究下佛學,new age睇過下,但係覺得佛學易搞啲(對我而言)
想知有無再前世?
你點定義再前世
我自己覺得萬法同源 只係用唔同嘅演譯方法去講一件事 但我自己就熟new age多啲
呢個世界係真係有精靈 亦可以同動物溝通 唔知叫唔叫寵物小精靈
有幾多個時空?
其實new age 點睇輪迴呢樣野呢,同埋有一個叫高我嘅野,可以指導你,咁佢係咁你本身呢?
打錯最後句野"咁佢係咪你本身呢", 呢句野本身有二元概念,不過語言文字就存在呢個缺陷,大家有共識就好
有冇巴絲打試過Brian Weiss 嘅前世回溯(Past life regression)?
https://lih.kg/2299430
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞