[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環Elden Ring (47) 終極神作3月17號更新

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
全部npc?
打王老閪都直吧
遠D同埋削體幹多啲咁
- 落石仔fp 叫有用ge
開荒好左dd咁囉
拿拿聲去刷錢先
陣間無埋比怪屈唔知點算
見過既npc就會顯示
好正
我仲猶豫緊用黃金樹定軍旗好 我用死王子杖,所以信仰有返咁上下數值 用黃金樹就唔會咁浪費信仰點 但軍旗好似方便好多
應該去過嘅地點都有,show哂d商人位置出黎
唔係賴玩家自己要用,要係屌玩家又要屌又要用
個問題唔係啲技有冇太強
你覺得招技唔平衡,破壞你嘅遊戲體驗,咁咪同你講你可以唔用囉
如果你屌完自己唔用,都可以讚你係一個有原則嘅玩家
但如果你又要屌又要用,咁就係你個人嘅問題,控制唔到自己去享受遊戲
都係好事黎既,之前上滿BUFF轟落去秒真係有點ON9
而家好想返去研究下改玩咩好
下水道踩冰nerf左巳成地獄
咁無理由要玩家洗點轉玩法者
唔同流派打唔同王有難易度好合理
但俾人圍近戰真係打唔到咁濟,唯有走佬
打乜都係直
橫劈唔係想像中咁大範圍 多怪無乜用
劈>踎>劈>踎> loop
你理解f?

我冇話唔可以用唔可以nerf

最上面條友用完又話太勁破壞遊戲體驗
咁你想爽想屈boss咪用
想要遊戲體驗咪唔用囉
呢啲係你自己選擇
佢BUFF 果堆都係d唔痕唔痛ge中期魔法
好似大弓咁你拎左暗月就唔多想用
起碼唔洗儲又大力d
唔自己試下都上網搵下實測片啦
如果兩把武左右手都有戰灰,點樣可以一齊用?
真,9成9魔法都係垃圾黎,玩到最後最常用都係果幾招
Glintstone Pebble: 傷害/MP Cost 既比例得呢招初始技見得人
掉3粒石頭: 係勁,但一食唔晒3粒就廢技一招,成日有粒撞牆
Ambush Shard: 打背隻,好野黎,但唔高攻
Carian Piercer: 魔劍向前插,PvP用黎捉人
射大箭: 貪佢夠遠,但傷害/MP Cost 既比例又係垃圾
其他全部無撚用,認真唔知魔法有乜咁OP

我玩智力Build輸出都係靠月隱 (月隱就真係OP啦)
成日見人拍片Laser/星星秒王,其實大部份王都唔會食秒到
郁一步已經避左
同埋人地拍片係落滿Buff你落晒果堆Buff我諗用拳頭都打到一千幾百
有冇ching幫手過女武神PS
黃金樹15 軍旗20
差唔遠就是但啦
而家諗緊獵犬步法配亞社拉月光劍,玩閃現打中距離戰
大弓其實傷害幾好,但儲力破綻真係太大
新手一問 biubiubiu是咪輝石魔礫?

踩冰月隱都nerf咗 想轉玩法師了
琴日先拎踩冰就俾人改弱咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞