究竟當年既大簡有幾咁神

283 回覆
101 Like 9 Dislike
winning黎講 j辛全面好多 好記得個6角形 真係6角形咁
卡富係聖保羅時好多時係踢中場中,仲黎過香港友賽
好懷念 以前既六角型 而家得堆數字
肯定cafu好啲
daniel都好過jz
唔係囉
係踢右中場再比辛坦拿轉佢踢右閘

Cafu owes a lot of his success to the legendary Telê Santana, the revolutionary Brazilian coach who is renowned for bringing the attacking mind back to Samba football, spectacularly displayed in Brazil’s iconic 1982 World Cup side. His methods invited Cafu to switch from being a right midfielder to a right-back, and while that was slightly influenced by an injury to São Paulo’s first-choice right-back, Zé Teodoro, it was one of the most innovative moves in Brazilian football history.

辛尼迪反而係老左先去踢中場 佢左右閘都識踢又係好好野

不過卡富照計強過辛尼迪嘅 右閘計
杜林其實中堅黎佢右閘真係咁岩,即係pavard個case
我覺得cafu
cafu可能真係可以爭史一

btw九十年代尾/二千年代初
最好應該都係呢三個
講起上世紀末啲右閘 你地覺得salgado定gary好啲
辛尼迪踢中場係因為馬干
全盛期馬干助攻太勁,要辛尼迪𢭃住補位
現實踢中場 防中都掂

但係俾Bale 死㩒R1加速制 入三球一模一樣
屈死左佢同馬干 真係好似打Winning 咁
我冇睇咩歷史紀錄去肯定佢踢咩位,我純粹係以前睇過幾場聖保羅既印場
啲人真係好尊重jz
其實佢同maicon一樣俾人爆得咁柒
但從來冇人笑jz
Vvd d長傳拍得住d頂級中場
以前拎世界杯金球獎會俾番拎世杯果隊

而家話知你拎咗世界盃歐國盃歐聯

唔係嗰兩條友你都拎唔到金球獎
杜林由跟爺爺出來摩納哥嗰陣係踢右閘
踢到祖雲達斯中期先轉打中堅 納比初初都仲係擺右閘
佢喺帕爾馬同呢個post主角大簡99年贏盃賽冠軍盃 意大利盃 另加98 世界盃 00歐國盃全部都係踢緊右閘
vvd屌打
Tim cahill都跳好高
嗰屆法國差D連決賽週都入唔到,施丹班老將復出救國,一路殺入決賽
06年世界盃金球獎都係施丹攞
https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13691395/1/20211017
2006年,施丹是金球獎的得獎熱門,但因為他在決賽中吃到了紅牌,最終輸給了簡拿華路。
無速度跑得慢唔夠快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞