究竟當年既大簡有幾咁神

283 回覆
101 Like 9 Dislike
正常,Prime 大哨真係外星人咁
我意思指其實施丹最後一兩季其實踢得唔好,戰績都唔好

但就係呢四場扭轉晒對佢生涯晚年既印象同記憶
馬特拉斯
唔止「上一代」
直頭係72一代告別賽咁
施丹 杜林 費高 雷哥斯達 尼維特 普波斯基
無馬甸尼已經冇討論價值
巴里斯
身位,速度,頭鎚,攔截,封位,單對單防守
冇一樣比得上雲迪克,仲要輸一大截
點樣勁過佢
點會
有一大段時間,雲迪克喺英超同歐聯都未比人扭過
單對單,佢根本係足球史上最屈嘅後衛
雖然係精華
但係睇返佢得米七五, 又真係好多波爭頂都贏哂
冇錯,呢段文字的確形容緊頂級中堅
但宏觀球壇咁多年
只有雲迪克一個符合晒全部條件
高位中堅係hard mode
仲要兩閘長期唔見人
加埋利條中場
根本係地獄 mode
成個意大利真係天時地利人和咁
咩叫打高位?你指VVD可以頂走高空波?
大簡訪問講過,以前意甲唔同隊都係低位防守,而且中場總有人協防快

但去到一年一星尾水既皇,啲人又開始老但又多大牌,仲要打啲攻守割裂陣,一味push前又高位防,於是佢就成日要做埋啲包底既角色,一被反擊就顯得佢(36歲) 速度唔夠柒柒吓咁

不過佢自己都認適應唔到,都唔算賴地硬
反而講起金球中堅大簡之前仲有Sammer

呢個反而仲少人講,有無資深球迷講下
大簡離開傳統意大利防守去皇,變左純玩身體同個人防守,又唔高又唔快,自己識企位其他人唔識逗住,打得差根本必然。

怪就怪皇馬廢
心目中最最佳後衛得一個就係馬甸尼
佢打後都未見過一個中堅勁之餘仲要防守防得咁秀麗,
用秀麗形容到防守真係得佢詮釋到
最撚衰意甲爆單 電話門假波 事件
搞到星散
between睇後衛係咪仲係睇意甲?
而家意甲已經轉晒打法
我諗十個有九個見到佢都係會諗起左閘先
不過咁講 4強之前d對手都唔係一線嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞