究竟當年既大簡有幾咁神

283 回覆
101 Like 9 Dislike
大簡身形同打法唔同尼少同馬叔咁耐玩, 去皇馬果年 33歲已經巔峰已過啦
果年意大利後場真係個個都上身咁,傷左尼斯達用馬達拉斯,決賽入一球兼令施丹紅牌,失驚無神又彈個格羅素出黎,大簡封位封到d前鋒食晒屎
柏爾馬果陣已經頂級
國米時多傷, 個陣又on99, 有前有後冇中場
係去祖記先上返神台
係 哥度巴
大簡呢d人生真係無憾,keep住高水平響大球會,top果年贏世界盃,之後去皇馬中東呃人工
1986世界盃馬勒當拿:進攻最強個人表演
2006世界盃簡拿華路:防守最強個人表演
大簡當代最直接比較係同尼斯達比

馬甸尼歷史級除左冇世杯其他壓倒性屈機唔比較

大簡係個top勁,時也命也
尼斯達穩左成十年由拉素都米蘭接近冇低潮

比佢拎世足,都要服佢嘅,世界盃有今生冇來世
淨係記得細個玩winning 8
佢速度九十幾
靠個世界盃真係好好表現
加埋轉會皇馬有造勢 扭轉左佢本身球會打假波要降班嘅不利因素
vvd勁係勁在拍個垃圾都踢得勁
無可否認 尼斯達 大簡 泰利呢堆一線頭
當然vvd都係 只係而家既足球重團體分工
唔需要好有個人能力都踢到
拖舟唔發爛渣咪又係九成九互射十二碼大家賭運點會贏唔到
施丹嗰年唔發爛渣,就算決賽輸波,都好大機會拎金球獎
當然保方加時神撲施丹嗰球頭鎚好關鍵,撲唔到施丹就一早成為球王中球王
唔可能囉決賽輸左比大簡咪又係同而家差唔多結果
嗰期皇馬唔湯唔上,玩荷蘭幫唔多夾
真正荷蘭幫要再下一兩季啦
佢加盟嗰陣咪卡比路上任 仲有Van Nistelrooy過檔
嗰季佢一開始咪又已經係多甩漏野

馬甸尼個歷史真係可以話恐怖
最近睇f2 同vvd 拍條片 vvd 防守係望對手對眼 唔係望個波
佳亞即係好過冠軍
nesta係守到美斯嗰個
亞軍
Maldini 後衛來講goat來啦
辛尼迪都差唔多
美斯都有
所以從來都話史上最佳右閘唔係卡富就係J辛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞