香港兩大樂評人二選一: 論盡音樂 星勤 vs 私家音樂 艾石

90 回覆
26 Like 44 Dislike
論盡音樂
https://instagram.com/stupidmusichk?utm_medium=copy_link

私家音樂
https://instagram.com/c_plus_music?utm_medium=copy_link

點睇?

論盡音樂 星勤
私家音樂 艾石
咁星勤真係DJ嚟
新城DJ
兩個都唔識音樂 已經唔可以稱為樂評人 仲要兩個都以為自己係專家 係點揀都係揀屎既情況下 我寧願揀星勤
1 起碼佢係跟住隻歌去講
2 無好似私怨音樂咁講是非搭雞棚起大台 自己人事非都講

3 無好似私怨音樂咁私吞耳機抽假獎送比自己朋友籠絡人地比佢寫樂評扮係呢個界別有話語權

4 星勤起碼識分結他同bass
5 星勤做錯係會認 唔似私怨音樂咁話批評佢既人係鏡粉 賴係人地抹黑佢
6 星勤唔會好似私怨音樂咁扮黃 鬧完人食老麥搭黨鐵換鏡仔卡之後自己又去食又去換又去搭

諗到再加
星勤
起碼唔會吹奏洪嘉豪呢啲垃圾菠蘿雞
點解洪嘉豪係垃圾菠蘿雞???
兩個都唔係好
不過要揀一定係星勤

私怨音樂不了
第16頁開始睇
[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (48)
https://lih.kg/bgMegjU
你見過私怨音樂個艾石個樣未
呢啲樂評kol好尷尬, 私家睇幾篇都還好,
論盡真係淨係講歌詞, 講啲花邊嘢就當係review,
無乜技術含量可言, 就算評論歌詞文字都可以宏觀反映社會,風格都做唔到
同啲電影界kol講嚟講去都係好好睇,做得好,
但點為止好又無展述, 淨係主觀講啲空泛嘢交數, 有啲尷尬
咁師兄你要睇下私怨音樂講Anal果篇 明明成篇文都插緊 最後冇啦啦係到讚佢朋友王樂儀 咩基因肉身好細膩 邊到細膩 散發左D咩細膩出黎?
呢個真係要推 張敬軒同佢冇怨冇仇 私怨音樂冇啦啦去攪人叫人收皮 盲目反軒 做咩樂評人 聽後感當樂評人 扮專家真追星
擺名串緊佢地兩個 但可憐佢地唔知人地串緊佢地 仲係到share 無計啦兩個都係CAS fan屎
師兄, 唔係撐私家音樂, 兩邊都柒架啦
只係私家行文間無論盡咁屎啫

私怨音樂既行文係咁 你點睇
嘩 好差呀
翻譯學家都唔知佢講咩 佢平時D文理論又錯 用字又錯 咁都學人寫文 笑大人個口
其實佢地唔係扮到專家咁都唔會理佢地 但係無料既人扮專家仲要有人認同 就真係要出黎比大家睇下佢地真面目
我未 有冇相???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞