我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 8 )

1001 回覆
14 Like 15 Dislike
b660m pro rs
b660m bazooka
b660m-a prime
用緊i3-10105,打lol開高畫質有時會lag,買display card升級會否不智
唔該哂
好既 唔該哂
禮拜六落左訂 呢幾日有無機會收到 都幾等住用
有冇其他配置睇埋
有錢就換成部 冇錢就換display 同埋加RAM 換SSD
砌escape from tarkov 同挽3A game 有冇spec? Around 10k
而家係咪唔興技嘉板架喇?
對比完我個條足足貴$2000
之前見到gigabyte 煙花牛新聞有D驚
雖然差唔多,但係elden ring 3070ti個條個個位都差我個條少少咁
過緊心理關口,如果有part 可以加錢換就好
唔係 我個人好推薦b660m ds3h同aorus pro

不過兩塊都冇貨 代理商都冇
對比完我個條足足貴$2000
之前見到gigabyte 煙花牛新聞有D驚
雖然差唔多,但係elden ring 3070ti個條個個位都差我個條少少咁
過緊心理關口,如果有part 可以加錢換就好
呢隻新既ok

同埋 平

都係個句 爆黎爆去都係p系列

性能上同你個條冇分別

同埋送xbox手制打機
係 你俾埋成個list睇下
你而家聯絡我客服 我黎
咁我地香港店點解要做

咁不如個個消費者自己買水貨得啦

就係水貨保養煩呀嘛

同埋有時 某d野 港行真係做平d

當有d野 你真係開左鋪頭就知 玩水貨係同玩命冇分別

同埋個名會好臭
hi 新手想問如果我係你到砌機,有無得自己去門市比我隻Hdd你砌埋落去? (即係係你公司買條LIST無買hdd)

見到送貨要1-5工作日 我自己拎有無得過即日/翌日一定有得找拎?
純粹見香港顯示卡缺貨又炒價
咁岩突然有個正正係台灣移民既朋友問我買唔買SSD和RAM,所以諗如果將貨源轉為台灣,咁咪解決左問題!
不過我始終唔識,所以咁岩問下你做唔做到
GIGABYTE 技嘉 RTX 3070 打機最好邊隻
想問Gigabyte 3060Ti GAMING 8GB係咪冇晒貨
如果依家落單砌機,最快幾時會有
過完心理關口了而家落單,多謝哂
問多句加錢換case 有冇可能
Hi,悠二
有2個問題想問
1. 我有張GTX 1660, 如果只係for 玩普通畫質,60fps 既3A大作, CPU 用i5-12400F 同用舊一/二代 e.g. i3 10100f 分別大嗎, 我budget 大約 5000左右
2. 想問點解同有d list需要加 Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB CPU Cooler 有d list又唔需要加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞