寵物小精靈新op, 真司同忍蛙回歸!!!!!

490 回覆
413 Like 14 Dislike
XY DP 之後 最鍾意日月
真係唔好比佢畫風呃咗
火貓又正
木木梟又正

https://youtu.be/EG5t9im2RJs

當年因為地震,個劇本大執過
本身坂木派火箭兵團去合眾就係為咗引等離子團出嚟
搞到將等離子團嘅劇情擺喺最尾,n嗰陣已經唔喺等離子團
唔係嘅話應該可以睇到n同小智思想嘅衝突
見d人話新op一開始有隻比比家族嘅飛出嚟
係暗示佢返嚟
我就唔多信
島仔冠軍
覺得佢係打神獸之類主線出
唔會入team啦
成日新一輯弱化佢先奇怪
怕係取代
輸俾5lv藤藤蛇
你有冇睇過橘子聯盟卡比獸幾撚過分
智爺指令都冇落,人地啲招連隻卡比獸個腩都打唔入,default 坦招
搞到我冇得繼續睇哥瑪先生
就算跟返本來劇情,黑妹個性格都好難頂
lv5動畫部門真係搞唔掂
閃十一紙箱戰機妖怪手錶全部都玩爛晒
呢個十年無見好感動
佢會用邊6隻

首先一定有佢
一定要大戰火炎猴
Game設定我屌你啦
跟Game設定忍蛙連蜥蜴王都贏唔到啦
之前小智拎mega石都有少少期待mega蜥蜴王
鬼唔知咩,以前大把剋屬啦
所以咪講咗動畫唔講人情囉
上次回歸 出場火猴都唔太好
越黎越細個
黑歷史同隻game 冇關 隻game 真心好玩
黑歷史主因有幾樣:

1. 隻game 咁多正女主 佢偏偏簡黑妹做動畫女主
仲要煩膠 集集女主都會支持小智 但隻黑妹剩係識踩 好彩新季都加分左唔少 仲要比小智快做冠軍

2. 嚴重nerf 小智
呢個真係死因 上一季Dp 小智先上人生巔峰
Bw 一開波 比卡超連lv1 藤藤蛇都打唔贏
仲要比假真司串小智垃圾

果堆寵 冇咩邊隻上到最終階段 仲拎住藤藤蛇 水水瀨打聯盟 果年啲寵廢到傻 咩煤炭龜得流氓鱷見得人 其他都係炮灰

經典恥辱 輸比lv1 藤藤蛇 輸比岩岩出黎做訓練家既假真司 打道館 要6隻打人地3隻
聯盟賽恥辱性比人5打6 仲要話對手係唔知規矩 要帶6隻 仲要輸埋 Nerf到咁 dp 學既野冇晒

3. 人物設定垃圾
就咁想翻炒 整隻假真司 結果變路人
聯盟第一場 1打1就收皮
垃圾虎徹 終極on9 拎5隻打比賽
煩膠黑妹 天桐3兄弟果幾隻垃圾猴
其他對手冇特色
最後要靠老噴同n 拉人氣

根本愈講愈垃圾
好多劇情都好溫馨
係同XY另一種唔同既好睇
想真司用土台龜 當年明明佢王牌 但唔用
再加呢隻
但比得佢回歸 唔覺得會咁簡單
At least mega z技 超極巨化 點都有一樣
連小剛同小霞都有mega 石
所以佢點都有隻新英 用呢啲嫁啦

利申佢隻龍王蠍先癲 希望安排啲型又勁既英比佢
小智今季個陣咁勁 仲要齊技 用返dp 果啲真係變炮灰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞