[連還炒車] [整合] 鄺囝好似抄襲左我份小說比賽參賽作品... (2)

133 回覆
76 Like 5 Dislike
好多都想借連登殺人
但係冇諗過連登係把雙面刃🚬

三叉戟都似

成日有班傻鳩想靠連登高登發達

連登炒車就叻發鬼到達咩
到現時為止除咗炒車文化仲build up過d咩
就算以前高登都唔會下下炒
好多都想借連登殺人
但係冇諗過連登係把雙面刃🚬

三叉戟都似

成日有班傻鳩想靠連登高登發達

連登炒車就叻發鬼到達咩
到現時為止除咗炒車文化仲build up過d咩
就算以前高登都唔會下下炒

換個角度睇,下下炒即係下下中啦

你睇燒山沈大師果d, 好多人參考架
push
從來都唔鐘意條乸型

傷者已經休養好返晒工喇喎

屌冇爬文添

又炒多鑊 call左白車未 今次撞親膝頭定下巴

你係咪zootopia個阿閃
清理晒現場先炒落嚟
鄺議員同帕已完
鄺議員同珀已完
好柒
枉我之前仲幫推
炒撚哂車
但鄺囝回應又幾得體大方
串又唔係串到出面
利申一直唔睇鄺囝 但今次又抵讚
第一輪已經出局
有冇人可以up 條友啲文上黎欣賞下
會員 孔子著低褲 擇錄某facebook用戶之留言
可以留意到如果講抄襲的話 珀絲打更勝一籌

1. 「我不再需要地圖」係全抄Twilight 中文版《暮光之城》其中一句。
2. 「我們自己走出來的路」意義上是抄魯迅的。
3. 「能欣賞的風景」是全抄陳綺貞的《小步舞曲》
4. 就連「幸福從來沒有定義」,都可在網上其中一篇2012 年既網誌找到。

From fb comment

呢個搞笑啲

我知道,愛情故事呀散文既野,好多都係拾人牙慧,乜春幸福既定義係乜乜乜我都知道唔會得我一個人諗到

只係,我最嬲既係,佢作為小說比賽既參賽者,竟然低裝到拎人地既意念,重新包裝當自己既文字比賽想拎獎,我真係覺得好失望,好灰

[/s][/s]
前後兩段既意思完全無關係 你明知唔係得你諗到又點會想象到人地拎你意念

講完自己兜返 又兜得唔靚
push
從來都唔鐘意條乸型

傷者已經休養好返晒工喇喎

屌冇爬文添

又炒多鑊 call左白車未 今次撞親膝頭定下巴

你係咪zootopia個阿閃
清理晒現場先炒落嚟

呀閃渣車反應好快嫁
有冇最新消息
第一個post樓主係幾時深潛?
有冇最新消息

暫時冇 珀絲打仲喺大堡礁玩緊
第一個post樓主係幾時深潛?

開左道歉post之後就冇左影 我諗有五個鐘
有冇最新消息

暫時冇 珀絲打仲喺大堡礁玩緊

Pge都摺埋 無面見鄉親父老
新一個新post 繼續恥笑垃圾連登仔點樣炒車炒車再炒車,真係垃圾論壇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞