中左肺炎 feel到曬人情冷暖

385 回覆
279 Like 771 Dislike
ON9,搬出去住中左又番黎惹屋企人
你仆街死啦
係呀佢應該訓街
最好就死埋係街就最啱你心意
抵撚死。

每日睇一次連登就會知啲人有幾咁涼薄
希望你之後健健康康 千奇唔好中阿
個重點係中唔中咩?

而家係講緊你平時同屋企人關係咁差嘅話點解覺得有事屋企人一定要幫你

平時屌人養兒防老就大大聲 一到呢啲啃老情況就hang機?

定係有著數就lam 冇著數就人生自主 無需要為家人負責呀?

所有關係 包括朋友 親人 關係都唔會係無償嘅

識得為朋友諗為陌生人諗唔想野撚到街外人

咁點解唔識屈就吓為屋企人諗唔好撚野到屋企人?

我係佢老豆老母都上黎開post呀 有事鍾無艷 無事夏迎春
純好奇想問句 如果一直同住嘅屋企人中左 報左上政府 但又無人理 咁係咪又要推人走先至啱?
都唔係既,講真你收留佢咪得
你唔好靠害啦,樓主仲要投靠返屋企人架
純好奇想問句

你個個月有比家用有負擔部分屋企開支嘅 你屋企人憑咩趕你走?

平時有關心家人嘅 你家人係呢個情況又會唔關心你趕你走?

如果係嘅 歡迎你扔上黎 幫你屌柒佢

好撚不幸樓豬就係冇關心冇付出 認為自己搞得掂 結果一有突發嘢搞唔掂就諗住搵屋企人幫 人哋唔願幫就鳩叫人情冷暖囉

講到口都臭 點解而家啲人一邊就屌唔應該比家用 傳統家庭觀念係負擔 應該學歐美 每個人都要獨立生活 但一去到呢啲情況就個個屌屋企人點解唔無條件幫自己

無話邊樣好邊樣唔好 但唔該唔好好似啲女權撚咁 有著數就女權 冇著數就話人蝦女人啦
樓主同屋企人嘅關係乜情況 我唔清楚實況 我真係評論唔到 當然我諗佢係可以再處理得好啲~但唔係個個屋企都可以好幸福和諧 不過我屋企無發生以上啲咁嘅事 多謝你關心

只係而家呢個疫情時代 特別係香港而家咁嘅局面 係真係可能有中左但自己又唔知嘅人周圍走 其實無人會想中
將心比己 自己/身邊有人中左都無人想俾人咁樣對待 大小二便都要喺自己房度解決喎(都明白樓主家人係為其他人嘅安全)我諗樓主都係一時心情差 上連登放下負 呻下啫 佢都已經係咁俾人屌左好多次啦 不如放過佢啦

利申 唔識樓主 純粹屎忽痕入黎睇下
痾尿點算 按樽呀?
係女人都覺得你臭閪港女格去中肺炎死啦bye
普通酒店都睇得出你係咁既人既
如果係外國就冇事
你=/=人地
又係d用自己經驗概括到全世界都同你一樣既on9仔
其實外國不嬲係讀完書就會搬黎屋企
係香港租貴樓貴先有咁多人廿幾三十仲要癡屋企
唔係好明點解咁多人屌樓主搬出去住
搬出去就代表唔孝順/把炮
成班巨嬰未介奶?都幾撚好笑
去到外國唔好咁大聲同鬼佬講
我驚你比人笑到面黃
笑柒下樓主啫
無話全世界喎
我無中 我老母直頭叫我唔好返屋
咁調返轉諗 你真係鍚屋企人你都唔想影響到佢哋啦
廁所係高傳染地方 大家都會去 大家小心啲有咩問題? 講到尾都係自私唔使講咁多
可想而知宜家D香港人已經俾個政府撚到傻咗,明明點都會大流行嘅病毒當咗伊波拉咁,偏偏又擺明係清唔到,真係好好笑。
我幾時有屌樓主搬出去住 我自己都係外國讀書見唔少外國人係讀緊大學已經搬出去 香港地大把人出國唔好講到得自己識外國文化好威威

我指既係喺香港咁(租貴)既環境樓主有能力搬出去,但係懷疑染病果陣竟然搵唔到地方住,仲要帶個病毒返屋企傳比屋企人

我自己都係一畢業就搬出去住,完全唔覺得呢個係要屌既地方,屌既係樓主口講唔想傳染個病比朋友,但轉過頭去傳染屋企人,然後仲懶委屈講人情冷暖 知你去過外國好巴閉,讀下書學下閱讀理解先啦
柒左就收埋啦
開頭明明話咁把炮搬出去又唔撚認
知你去過外國好巴閉識外國文化呢句原句還返比你啦柒頭
覆完機好收皮 咪再覺得人地搬出去住係好把炮啦
我覺得你似有語障多d呀
華人社會重視家人遠多過朋友
要識諗喇
其實重點都唔係樓主本身有冇搬出屋企住
無啦啦嘈呢樣嘢咁搞笑

重點係佢中咗之後因為話唔想惹到朋友
而決定搬返屋企惹屋企人喎
咁咪即係佢自己心入面覺得屋企人中好過朋友中
之後仲講乜鳩人情冷暖
本身同佢住嗰個一知佢中咗就叫佢走
又唔見佢話feel到人情冷暖

一邊係即刻叫佢走 vs 一邊係留咗間房俾佢返嚟
佢反而走去話留間房俾佢嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞