平野無好野,深水埗Goldsite檢測包

235 回覆
25 Like 533 Dislike
咁撚多人排隊有咩可能唔中啊
7 仔職員RIP
算啦, 樓主中左 可能有腦霧
接受現實啦ching
呢個似足以前腦白質切除術
只係鼻入咁解
PEI簡介

PEI全稱為保羅埃利希研究所(Paul-Ehrlich-Institut),又名為德國聯邦疫苗和生物醫學研究所,目前隸屬於聯邦衛生部,是德國聯邦的一個研究機構和醫療監管機構。

它以1908年諾貝爾生理和醫學獎獲得者Paul Ehrlich先生的名字命名。儘管其隸屬於德國衛生部,但具有獨立行使生物製品檢驗、臨床試驗審批、產品批准上市和批簽發等職能。同時還承擔對不同組織,特別是對一些歐盟國家、歐盟和國際性的委員會的相關法規起草、修訂提供科學的建議,也為德國政府、地方機構以及國會提供專業意見,並提供相關信息給病人和消費者。

2,背景

在新冠流行發展期間,為了抗擊疫情,全球各個國家,各個組織都紛紛上市了新冠抗原試劑。在歐盟(EU),對SARS-CoV-2體外診斷試劑上市之前要完成CE註冊。但是根據IVD指令98/79/EC (IVDD),SARS-CoV-2診斷的認證(ce標誌)僅需要自我聲明。

在歐洲各國衛生部針對CE門檻較低,容易申報的情況下,各國紛紛在此基礎上設置了國家衛生系統「白名單」制度,只有被列入「白名單」的廠家和產品才可以獲准在該國市場進行銷售。而德國PEI測試是歐洲含金量和認可度最高的測試。

試劑質量的評估包括兩部分:

製造商提供符合最低標準的證據和成功的獨立實驗室評估。

敏感度和特異性的最低標準由德國兩家政府機構Paul-Ehrlich-Institut (PEI)和Robert Koch Institut (RKI)共同制定。從BfArM列表中選擇試劑,由PEI/RKI進行比較評估。這個比較評估的目的確定代表「先進水平」的診斷試劑的靈敏度,又要篩出沒有達到最低靈敏度的試劑。

最後,靈敏度低於「先進水平」的試劑會被從BfArM名單中刪除,所有具有成功評價結果的試劑會被公佈在PEI網頁上。
連登仔話Just a flu 點解我會中
要俾藍絲笑
多謝巴打
無限感激
🙏信德國佬好過😂😂
樓豬:屋企人中唔代表我會中啫,啲司長咪又係陰性
我睇歐盟認證個list Goldsite淨係check到covid-19 check唔到omicron 係唔係真?
所有快速測試劑都係測病毒內嘅N蛋白, 由alpha到omicron都冇乜變過!所以應該係測試到
Reference: K Kwong

跟返pei.de 靈敏度好似 <60% 所以用完都係唔知自己有冇中
點知自己買既快速測速係咪垃圾? 其實美國英國歐盟有公開認可list
https://lih.kg/2905655

========
歡迎入嚟公海討論:
https://t.me/+LQvQkq8s78hkMWQ0
用200蚊買左2支肉赤死我,原來可以平到9.9一支
Goldsite 說明書寫撚曬
有英文

英文都唔睇 就買返中文字果啲啦.....................

我無唔舒服 只係貪得意隻隻都玩下鑽鼻
用得就唔好求其 真係轉到有分泌物先放入去test
條C 線要好明顯 先證明你拎夠料
就算係ce, 申請張cert, 大把支那lab 可以做
平野無好野 咁去買$100-$200 一次果啲
最緊要你自己安心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞