如果當年林峯唔係比TVB硬棒,今日受歡迎程度會唔會贏晒成隊Mirror

95 回覆
80 Like 59 Dislike
講唱功小肥冇得輸
但紅唔起
你打咁大段野都係想捧林峯姐,不如直接d post下歌咪算,要討論都討論過晒啦
樓主講到mirror水分咁高 又忍唔住拎佢地嚟做標準比較
多謝捧場 可以入去compare吓當年林峯同依家mirror嘅現象
水分係好高但佢哋算係近兩年香港最紅?
絕對係,2021之後冇人紅過佢地,直頭係冇可能有人紅過佢地,睇廣告經濟圈就知
而家連mc都紅過林峰
講到佢係過街老鼠咁
MCBB抵紅,我係MK妹豬我都會中意佢
當年佢地五大小生組隊男團都應該會紅過mirror
唔小心負皮咗
認同佢繼續唱歌地位會高過許 不過應該都唔會係一哥 點都好已經返唔到轉頭
見到fuckboy都濕晒啦
可以同張敬軒爭吓一哥咁囉, 好似黎明/郭富城同張學友爭咁
其實當年tvb都係順勢比獎林峰
因為當年真係冇比佢更值得攞亞太區最受歡迎男歌手
最受歡迎男歌手果期已經同四大反曬面, 林峰係唯一一個上得台歌手
反而商台第二年就比個男歌手金比方大同仲惹人反感
感覺上林峰比起方大同更值得最尊重
冇計以前高登仔定依家連登仔都係盲撐903盲反大台 仲有就算唔攞方大同做例子都仲有條真係垃圾嘅鳩柏豪攞男金
只可惜一切已經太遲
又吹奏條大劣仔

笑撚死,俾條咁既友去吹奏大劣仔,仲咁多人buy
一台獨大翡翠台 同 一黨專政共產黨 一樣
廢台手法點捧都失敗喇
比一百種方法比佢捧都一樣結局
除左起底你仲有冇第二招
唔會啦,唱功穩穩陣陣,唱腔單調冇特色
聲線主要都係唱K歌,可塑性唔高
如果tvb冇搞到啲人對佢反感,我估佢個地位最多同衛蘭差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞