[D4]抗俄衛國38 : WINTER ON FIRE / Kharkiv 激戰中

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
天佑烏克蘭人
今日情況如何
希望烏克蘭守住
Kyiv東北部打緊
引佢地入城打街巷戰?
🇷🇺🇺🇦❗Sumy reports that a large convoy of the RF Armed Forces is moving towards the city. Maybe there will be a purge.
伊加開打緊
係咪正軍嚟緊

🇷🇺🇺🇦 Z in Kharkiv
Ukraine要捱幾耐先贏
重兵防基輔
D 烏東烏南俾俄拎到唔算得係咩
講左咁耐烏西重係天下太平 普京收皮啦

而家得2個條件烏軍要做
守住基輔
澤仔唔好死唔好比俄狗捉

其他城市守軍真係可能負責拖延同保護平民
唔得就要後撤

之後慢慢磨死俄狗
等到外國真出兵/拖死俄狗國內損失
俄狗先會無奈走人

但大前題沙皇唔好痴撚左線跳制接受唔到失敗
出化武或者戰略武器打平民
香蕉溝牛奶成日post啲未證實嘅消息上嚟,我就嚟忍唔住要block你
普京落order不計成本總攻擊
哈爾科夫捨甫琴科街廢棄俄羅斯軍事裝備的照片

https://t.me/UkrainaOnlline/18988
美軍架f35飛緊去kc-135R stratotanker (紅色圈果架),近烏克蘭邊境
打緊仗,點出聲
迄今為止,挪威一直沒有向烏克蘭提供軍事援助以擊退俄羅斯的侵略,它將重新考慮其立場
落緊場 offline
睇現有消息似俄佬依兩日真正上電
普京拎唔到基輔 逼唔到澤仔主動議和 拎兩舊烏東佢交待唔到 所以不惜代價

如果老美加歐盟swift都無用 再上就只能禁運 到時真係就ww3
挪威
普丁落order星期一前要攻入
俄唔ALL IN拖多幾日仲麻煩
最緊要速戰速決

🇷🇺🇺🇦⚡Kharkov. The process of demilitarization is in full swing.

The city is surrounded and passes under the control of Russian troops. We are waiting for the raising of the flag of Russia
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞