其實理性啲睇俄羅斯係冇可能打唔贏

97 回覆
71 Like 20 Dislike
如果佢見久攻不下但外國軍備物資源源不絕
你係佢會撤退?
唔用導彈飽和基輔都會用轟炸機飽和啦
唔信炸完幾日再入去都打唔贏
點樣叫打贏?
吞曬成個烏克蘭?
消滅現時管治力量
建立親俄政權
即係打曬成個烏克蘭落嚟喎
即係緬甸政府軍同阿富汗塔利班咁啫
你話佢哋算唔算打曬?
問題係打贏後點?建立親俄傀儡政權?但烏克蘭人根本唔服俄羅斯,咁即係要駐軍,加埋依家咁制裁法其實係咪會破產
飛彈射完要錢整翻,冇可能一次過射晒出去,有啲州際又唔捨得,飛彈唔係萬能。如果真係連民居都冇差別炸,知唔知要幾多飛彈
唔服咪殺
殺曬就俄羅斯移民過去
緬甸有版你睇邊個唔服就殺到你哋服
未必得,因為呢塊土地只有東邊既係親俄,大部分人都唔妥俄羅斯,自己鐘個埋去管理就會好似伊拉克咁樣拖十幾年都無結果。

我諗呢壇嘢最後都係會談判收場

但條件係烏克蘭以後唔可以再傾加入北約或者建立軍隊

漸近傀儡政權/自治區咁樣,咁仲可以比返小小民主烏克蘭人
第1日可能有用
依家已經拖耐左
我睇就東西烏會好似南北韓咁分裂
咁咪姐係要駐軍囉
玩泥漿摔角
問題係佢有冇好似美國佬咁多銀紙嚟燒先先
全盛時期嘅蘇聯當時極速佔領晒阿富汗嘅主要城市門推翻埋個政府
但最終蘇聯用足10年時間都打唔贏之後嘅遊擊戰嚟全面控制阿富汗 更何況係今時今日嘅蛾佬
冇得咁幻想啦
當布丁行到呢步唔會再方唐鏡咁彈出彈入
一定靚坤咁做人要有信用
要你冚家產就冚家產

冇咁既決心打黎做乜
烏克蘭有4000幾萬人,佢可能以為俄羅斯自己好多人
連登睇野同世界永遠倒轉
呢到睇法俄羅斯同烏係55波
控制台要輸入咩金手指先可以有無限金錢?
緬甸政府軍幾乎有七成土地失守喎

除咗首都同另一個城市全部邦地區都係敵對
你咁樣叫輸到痴左線
但依家掛名政府都係個軍政府
之前聽開myradio接訪問緬甸記者,真係打到勢均力敵,而家反抗軍開始報仇緬甸政府將佢哋嘅軍人家屬姦淫擄掠
俄一開始目標48小時內打贏
宜家贏左未
本身佢都唔夠人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞