[不起眼女主角培育法]小說GS3集中討論區

116 回覆
9 Like 5 Dislike
“可是,我明明是有那種設定的……
為什麼在我的劇本里會有'轉'這種東西啊……”

“為什麼要我去成為那種,
渴求看到女主角承受悲傷和挫折的玩家趣味的犧牲品啊……”

睇到起哂雞皮

睇到起哂雞皮

由始至終惠所追求嘅只係一段平凡嘅愛情

睇到起哂雞皮

今集真係好癲
先唔講我惠既主場
學姐 美智留 出海同 伊織真係一波波攻勢咁車埋去
令我惠完美成為女主角

睇到起哂雞皮

今集真係好癲
先唔講我惠既主場
令我惠完美成為女主角

學姐果下手術式長傳劏穿曬我惠嘅防線

睇到起哂雞皮

今集真係好癲
先唔講我惠既主場
令我惠完美成為女主角

呢一下長傳搞到兩個人退役

睇到起哂雞皮

今集真係好癲
先唔講我惠既主場
令我惠完美成為女主角

第一次果下我都覺得奇怪
表姐幾時變到咁識講野

睇到起哂雞皮

今集真係好癲
先唔講我惠既主場
令我惠完美成為女主角

第一次果下我都覺得奇怪
表姐幾時變到咁識講野

其實我好期待表姐千晶化
可惜除左GS2窒到學姐幾句之外都冇乜點發揮過

睇到起哂雞皮

今集真係好癲
先唔講我惠既主場
令我惠完美成為女主角

第一次果下我都覺得奇怪
表姐幾時變到咁識講野

其實我好期待表姐千晶化
可惜除左GS2窒到學姐幾句之外都冇乜點發揮過

表姐個角色冇乜野可以比佢發揮
對倫也又冇戀愛情感
諗諗下倫也份人其實好過春希
春希每次放飛機都係為咗逃避面對一啲嘢
雪菜生日又好 和紗個音樂會又好 三年用工作逃避雪菜對佢嘅感情又好
口入面講幾十句道歉其實只係為咗令自己好過而唔係真心道歉

反而倫也頂籠話佢係殘酷唔體貼嘅宅男
當然第6卷嗰陣就擺明係因為想獨佔Eriri搞出一個大頭佛
但係無論係商場單嘢 12卷單嘢 佢都係為咗承擔責任而去拋低另一樣嘢
最仆街嘅嘢就係默認咗惠係會原諒佢而忽略惠嘅感受
但係無論係第7卷第12卷 佢嘅道歉明顯係有分量過春希嗰啲
而家可以肯定嘅係惠第六卷嘅時候已經對倫也有獨佔欲(假設係3:2:5)
咁究竟個情況係:

惠嗰邊:1.第一次坡道殺已經鍾意倫也 2. 第二次坡道殺已經鍾意倫也 3.第二至第五卷唔知幾時開始鍾意

倫也嗰邊:A.第一次坡道殺已經開始對惠有Feel B.第二次坡道殺已經開始對惠有Feel C.第七卷Eriri走咗後先開始鐘意惠

邊種情況呢
而家可以肯定嘅係惠第六卷嘅時候已經對倫也有獨佔欲(假設係3:2:5)
咁究竟個情況係:

惠嗰邊:1.第一次坡道殺已經鍾意倫也 2. 第二次坡道殺已經鍾意倫也 3.第二至第五卷唔知幾時開始鍾意

倫也嗰邊:A.第一次坡道殺已經開始對惠有Feel B.第二次坡道殺已經開始對惠有Feel C.第七卷Eriri走咗後先開始鐘意惠

邊種情況呢

倫也果邊我覺得係A
惠果邊我就唔太肯定
但係睇完GS3我覺得第二卷出嬲樣果幕應該係呷醋嘅表現
所以我覺得果度已經係開始有鍾意倫也嘅跡象
https://www.ptt.cc/bbs/LightNovel/M.1498939045.A.6F6.html
之前果篇分析文嘅作者又黎料
https://tieba.baidu.com/p/5210692770
[特典短篇]冴えない「冴えない彼女の育てかた♭」の振り返りかた
講佢地三個睇番自己動畫入面嘅演出

今日里伽子生日
https://tieba.baidu.com/p/5210692770
[特典短篇]冴えない「冴えない彼女の育てかた♭」の振り返りかた

今日里伽子生日

今日里伽子生日

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞