[突發]普京宣戰5 :俄國全面入侵

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
進入
仲有歐盟同北約 唔驚!

其實烏克蘭本身要係中立國
自己地緣政治一邊親歐一邊親俄
但國家D政棍奶歐奶到要入北約,政治貪污過狗
又要北約部處軍隊又導彈係俄羅斯後花園
正如你叫俄羅斯之前係古巴到放導彈一樣
而美國都入侵古巴ge打算,但最後蘇聯無放導彈所以無事
見烏克蘭奶歐奶到咁,傻ge先會唔打你
再者,美帝現家係睇緊中共會唔會入侵台海
懶得理烏克蘭,中共sin 係prime target
普京條友一路想俄羅斯回復到蘇聯
你見佢處理車臣就知咩料
靠歐洲保你就收收皮先
德國好撚廢係因為二戰後不能發展國防
軍事上比較勁只係法國
你可以屌我中立國都可以入侵
但瑞士又有冇比人入侵過
波蘭都多鳩餘 對手係沙皇 開會解決到就唔洗生靈塗碳啦
NOW係講發動襲擊
烏克蘭戰火爆發 俄軍從三方發動襲擊
烏克蘭人民熱烈慶祝回歸?
你23世紀?美國買緊2千部F35
一打就真係全面戰爭
呢啲咪手段
你自己上twitter睇,佢地覺得選拜登好英明。
佢派好多福利,又免學費,好多人就係俾呢啲野吸引。
時至今日仲大把人講anyone but Trump。
烏克蘭外長稱沒有人逃跑 籲各國立即對俄採取行動

俄羅斯對烏克蘭東部頓巴斯地區展開軍事行動,戰雲密布。烏克蘭外長庫勒巴在社交專頁呼籲世界各地的烏克蘭人「站出來」。庫勒巴說,俄羅斯總統普京發動攻擊,但烏克蘭沒有人逃跑,軍隊、外交官及每個人都在工作,又指烏克蘭正在戰鬥,將會保衛自己並最終獲得勝利。庫勒巴促請各界將普京揮軍入侵烏克蘭的真相傳播開去,又呼籲各國政府立即採取行動。烏克蘭總統澤連斯基就在社交專頁說,已經與美國總統拜登、德國總理朔爾茨、波蘭總統杜達及英國首相約翰遜對話。他敦促各方立即阻止普京對烏克蘭,以至全世界發動戰爭,立即對俄羅斯實施制裁,向烏克蘭提供防禦及財政支援,迫使俄羅斯實現和平。

你出得聲,個道德高地就去左烏克蘭度,幫唔幫到時就北約自己諗
半日搞掂啦
俄羅斯收返烏克蘭
年輕人發現,這股陰影不只來自俄羅斯,更來自烏克蘭這塊土地長出的盤根錯節貪腐:「親俄的人都是貪腐分子,普丁要利誘、控制他們太容易了。如果沒有貪腐的制度,這些(克里米亞及東部衝突)根本不會發生。」
聽日仲有烏雞再講
人類人明最後死係左膠手上

on9仔,知唔知trump一開波做過D咩先搞到成個世界怕鳩左佢呢個白卡佬
幅圖錯左,高加索三國冇入/未入北約的
而家走出黎同俄狗開戰先最On9
錯過左最佳反攻時機
At this moment根本除左眼白白睇住烏雞收皮之外
係無其他解決方法
本質上真係無分別,係程度同結果問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞