[突發]普京宣戰5 :俄國全面入侵

1001 回覆
31 Like 5 Dislike
慢慢打 燒唔到美帝根本再多人死都只係數字黎姐, 美國無義務去幫d 垃圾國執屎。
仲有歐洲事務點解要美國出手。
英法德呢d 垃圾都未出聲
控制到香港就等於控制到深圳同廣州

唔好同我講香港無戰略重要性, 珠江入海全部要經香港
左邊Lane啲車去緊邊
我個人覺得咁係計法問題

實情30代頭日本已經開始緊入侵計劃,比起歐洲更早
屌 已經入晒仲聽日
共產黨殺到黎,香港九龍新界無得避
土耳其應該唔會睬烏克蘭
希望核威攝恐怖平衡仲有用,唔會演變到世界大戰

今日既美俄如果全力大戰,相信係地獄
你只可以話海岸線窄咗,但一樣泊到唔少戰艦
火雞都唔妥俄狗,不過都可能隔岸觀火算
中東同北非都好大鑊……

俄烏衝突將重創中東和北非,該地區是世界上最大的小麥消費國,但由於氣候乾燥和水資源有限,要倚賴進口。埃及是小麥的主要進口國,從俄羅斯進口60%穀物,從烏克蘭進口也近30%。中國也可能受累,因中國是世界上最大的玉米進口國,烏克蘭30%玉米出口往中國。

係陷球產,數據顯示,俄羅斯是世界上最大的小麥出口國,佔全球產量10%和國際出口20%。烏克蘭是第5大小麥出口國,佔10%份額,玉米出口份額也超過10%,烏克蘭還控制大量的葵花籽油和大麥。
點解藍屍、五毛、香港政府、中共唔出來譴責俄羅斯暴力
中國富起來啦 個個都係少爺兵
越有錢既國家 跟本就唔會有人想做士兵
聽日

仲有無烏克蘭呀聽日
咁痴線疫情唔理然後要侵略人地國家
美國?
就算唔打
剩係封台海南海
已經冇嘢食
唔怕上面隻普京偷地咩
疫情。。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞