會員#384468 葉舒華寶寶 開分身(新account #402312 朴彩英公主)

200 回覆
109 Like 6 Dislike
呼吸sir 唔覆依个😰😱
指責人哋「誤導人」同指責「水人送頭」係兩回事喎

點「誤導人」法?如果係fake news或者錯誤資訊,處理方法我#175已經講咗。

如果唔係fake news,而只係一啲你唔認同嘅行動 (例如有人呼籲去烏克蘭幫手),咁就唔叫做「誤導人」 。

每個人都可以建議點樣行動。你唔同意某個行動,覺得果個行動無用;你可以入post反駁,你可以自己唔參與行動。但你唔可以排除真係有其他人覺得果個行動有用。

你話呢啲叫「誤導人」,姐係假設咗自己就叫啱,人哋唔同你意見就叫錯?會唔會太有自信

如前所述,你覺得個行動無用嘅,第一反駁,第二你自己做返你自己覺得有用嘅事就得。啱同錯時間自然會判斷,你無預知能力,你唔一定啱,你唔可能話人「誤導人」。
又試用分台去將會員分類 同星座迷信撚一樣咁搞笑
你呢啲叫馬後炮,未捉果時你已經知件事會點發展?無用你當時有無去駁?你而家嚟笑有鳩用?
如果你認為理大死守無用,咁中大死守果時又唔見你而家拎埋嚟笑?

況且如果你真心認為果條友唔應該再被容許使用連登,咁你咪report佢,你咪email連尼住叫佢ban人。你喺度玩膠有咩用?

根本就係為嘲笑而嘲笑,你當時無比其他人知得更多,事後亦無比其他人做得更多。
係咩特徵呢?點樣先會成為cctoy? 一撳入時事台就係?
當你舉ABC三個人三件事,咁點解唔係呢三個人各自嘅問題?你又有無喺果三單嘢度開聲屌三條友?

cctoy稻草人標籤係以偏概全。
的確唔叫。你一定要玩過一樣運動先可以睇果樣運動?
你一定要去過一撻地方旅行先可以讚果度靚而推薦俾其他人?

「水人」字面上首先提出條友要係明知唔work特登講大話叫你去啦
例如最近俄羅斯呃鳩啲新兵去前線 果啲就真係水人
當年大把人開行動post討論 先唔講佢哋有無去 佢哋係真心相信一樣嘢有用先參與或者帶起個討論
咁就唔叫「水人」啦
隻眼跛 你個腦盲添呀 上面姐係話「唔同意就屈毛」果度啦
呢點你班弱智又係戇鳩嘅

本身五毛一詞係解收咗錢嘅網軍,但個字用耐咗好多人已經將五毛同埋例如藍屍混合使用(你睇返第二連登果個post嘅樓主,就正正係咁)。但你班撚屌成日就捉住「有咩證據我係五毛,有咩證據我收咗錢」,完全理解錯晒。

所以你見我啲標籤唔會話你係五毛;同理,你話我屈毛亦都係錯。

咁所以句嘢變成「唔同意就屈藍屍」。 呢句嘢就唔一定錯得晒。的確好多懶係唯我獨醒嘅會員成日留埋啲相反意見,通常無乜建設性而純粹搏屌。我眼見到嘅,又有時間起底嘅,真係好多都發表過藍屍親共言論。

當然唔係話小眾相反意見就一定係藍屍,但作為mental shortcut我覺得仍然有參考價值。
觀賞運動你都可以拗無cost
所以我已經舉埋去旅行果個例子。

只要果條友係覺得果個行動有用,又俾到推論我說服到我,令我都覺得個行動有用,咁果條友自己有無做,有乜關係?
停止呼吸
原來朴彩英寶寶有成3個連登AC
https://lih.kg/iHkJRS
佢又有新AC
https://lihkg.com/profile/27163
同一時間有咁多AC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞