會員#384468 葉舒華寶寶 開分身(新account #402312 朴彩英公主)

200 回覆
109 Like 6 Dislike
你copy過嚟果個原post度咪覆咗佢 又文盲睇唔到?
又係啲IT文盲FF人哋狙擊你要用好多時間
其實大把工具 平時睇post用多一兩秒 撳多個制就做到
你同果條賤種就FF人哋24小時狙你
但問題係 睇埋下面context就應該消除到歧義
所以點解閱讀理解有強調上文下理就係咁解

你喺所謂嘅下理係quote我哋同朴寶嘅connection 但咁都係唔可以幫我理解到你之後加嗰個括號㗎喎 我夠可以理解做呢個係我同妓嘅connection 大家都有幫朴寶講嘢 所以我同妓有connection 咁得唔得?咁所以妓咁理解有咩問題?

2,3
我知你後台講緊嘅係連狗 我亦都一直講緊佢個後台 我點知佢個後台有幾大/大唔大 (即係你所謂嘅System有幾勁)咁所以呢句係駁唔到到底難唔難ban 可能佢個System好鬼廢 咁咪好難ban 而呢啲係你同我都唔知 你一直用緊一個你幻想中嘅情況(佢個後台好大)去駁我

我嘅原意唔係此地無銀 如果你覺得我係 你就要證明到到底佢個後台有幾大 咁樣先可以證明到難唔難ban 如果你證明唔到 即係你幻想出嚟 鳩噏 你然之後屈我此地無銀
ambiguity都學術term
普通英文嚟咋喎 你有無上過網用過維基
定係上文下理係學術term 喂你認真定玩膠
cctoy嘅人仲包拗頸過波台
佢要扮?
Sorry 我娛台狗中文比較廢
真係唔知歧義呢隻字
睇返你下邊

歧義姐係話齋睇呢句的話 的而且確有機會誤會
但問題係 睇埋下面context就應該消除到歧義

咁我睇完你下面context
理解到第二個意思(詳見#102 point 1)
消除唔到歧義喎 咁你呢句嘢係咪即係有問題?
推 條友好撚煩
樓主唔使嘥氣同班友泥漿摔角
賤種五毛藍尸狗都攬 呢班友都唔慌正常
仲有幾隻波台狗入左黎玩
「大家都有幫朴寶講嘢 所以我同妓有connection 咁得唔得?」

齋理解第一層「大家都有幫朴寶講嘢」已經理解到我個意思
你而家argue可能有人會有第二層聯想「所以我同妓有connection」而誤會
我覺得咁樣諗法就婉轉同牽強咗啲囉
我唔可以排除有人會咁理解 但調返轉講因為有小部分人會咁婉轉去理解而話我句嘢表達得唔清楚 我就覺得係為拗而拗

你睇返你#35 你話「你都睇咗我個post對佢嘅感覺啦
我理解你個「post」就係指我quote果個post 咁「佢」就姐係條賤種
咁姐係至少你都係直接理解啱咗啦

2,3
咁實際上就我同你都唔會知連尼住有乜嘢方法去查證 但常識上我就咁就噏到可以check ip, 睇browser version, environment, window size同其他spec, 睇出post時間, 用字習慣, 仲有其他連登本身有嘅tracker.

喺咁多可能嘅查證方法底下 你話「人哋冇認到開分身」=> 「好難ban」
姐係講緊要「容易ban人」唯有「等人哋自己認」
我就覺得係超越值得我懷疑嘅程度
Either係咁 Or我高估咗你嘅常識
連仔
站務台 = email = 黑洞
推。
請問這裡有無負責人
要report 幾次先有用?
祐祐都喺度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞