點解挪威可以咁屈機, 500萬人口拎16金排第一

257 回覆
351 Like 35 Dislike
香港人夠日日對住個足球場同運動場啦
贏在起跑線
點解無雪地摺被?
咁人地多地,全年都有降雪,咪全年都可以練lo,其他北歐國家都係平地多,戶外滑雪秋冬先有,但北歐冬天日照少,玩一陣就收皮,人地挪威夏天接近永晝都可以戶外雪地活動喎,點比
鬥快卸膊
https://www.google.com.hk/amp/s/www.sportsv.net/articles/amp/49120

當然,訓練中心的預算也逐年提高,1990年時預算只有240萬美元,絕大部分用來資助運動球員和團隊,到了2001年,已經增加到1,230萬美元,而現在預算更是幾乎倍增,達到2,420萬美元。

人地既錢,政策都用係啱既地方
上次係挪威搭火車見到成班學生拎哂裝備去滑雪
應該差唔多每家每戶都有滑雪裝備,一有時間就去滑雪
成個國家都熱衷一個運動,好難唔勁
佢哋Vo2max平均地比其他國家高
可能我以前見過嘅路人入面有人係玩winter Olympic 嘅athletes
香港係補習社
係 但頭先頂唔撚順 忍唔住屌咗出聲
破冰轉身
電視劇維京傳奇的起源都係這三個地方,打來打去~冰島之後先去,芬蘭一帶係俄羅斯系~
獎牌數第二多,大量銀銅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞