仲有幾日考天光道 肥左兩次永考街

104 回覆
0 Like 3 Dislike
好緊張 已經肥佬左兩次永考街。 第一次肥左泊位,所以路試就hea揸,因為唸住反正都肥咗泊位。第二次衰接近物體,但泊位合格。準備考第三次!好大心理壓力

天光道路程比永孝街短好多。好似易小小。。

各位師兄有冇啲建議比小弟。對於考車技巧同天光道試場
好緊張 已經肥佬左兩次永考街。 第一次肥左泊位,所以路試就hea揸,因為唸住反正都肥咗泊位。第二次衰接近物體,但泊位合格。準備考第三次!好大心理壓力

肥左泊位路試就hea渣
你真係嫌風險唔夠高

肥左泊位路試就hea渣
你真係嫌風險唔夠高

考完先知原來泊位唔合格 都可以pass路試 我已為合併試係是但fail一樣都全fail 考完好後悔
天光道 1take pass
校巴時間可以預定重考
btw加油
小心睇燈 唔好沖左上黃格仔
天光道唔係難過永考街咩?
永孝果堆死轟其實唔難過呀
天光道仲難
天光道轉右就易
考過天光肥左
果日斜路起步條路左邊泊曬車接放學
得番燈位前個半車位無人泊
搶到731朝早0855建唔建議要
求建議
準備定重考
以為係合併
求建議

要 我果時考0905 勁好考
考靠背壟
冇晒校巴 街上冇車咁濟
多數轉左嫁喇 返放學時段就多d望行人路,動作要大d

記得同出面企街姐姐傾幾句 佢會幫你係試場開路出車
上次佢成個人閘係馬路比我慢慢出

第一個燈位如果綠燈去唔切就慢慢渣到佢轉紅啦

入到靠背壟就多d望行人路,會有老人家同細路突然彈出黎,呢段要慢慢黎,安心至上

內街出返靠背壟就望清楚d先好去,果個位都係易肥位。

返試場條直路我師傅話可以上一上三波,cut返右線時落返2波同打燈睇的士同小巴

大致係咁 如果果日落細雨重好 你係靠背壟有得睇遮知有無人想亂過馬路

我考果時落大雨加放哂學 條路一架車都無 好似私人賽道咁
天光道轉右就易

轉右上到頂先見到下面燈位俾車頂死,停左黃格就897
天光道 1take pass
校巴時間可以預定重考
btw加油
小心睇燈 唔好沖左上黃格仔

感謝師兄
天光道唔係難過永考街咩?

我個人覺得永考難d
考過天光肥左

師兄你行咩路線
求建議

考靠背壟
冇晒校巴 街上冇車咁濟

我考11點 會唔會勁多人同車架

入到靠背壟就多d望行人路,會有老人家同細路突然彈出黎,呢段要慢慢黎,安心至上

返試場條直路我師傅話可以上一上三波,cut返右線時落返2波同打燈睇的士同小巴

大致係咁 如果果日落細雨重好 你係靠背壟有得睇遮知有無人想亂過馬路

感謝您大絲! 希望考11點時無乜校車

感謝您大絲! 希望考11點時無乜校車

11點無校車呀
考1535是咪可以準備定510
求建議

考靠背壟
冇晒校巴 街上冇車咁濟

唔該巴打
永考定忠孝呀
考過天光肥左

師兄你行咩路線

轉右呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞