[拉花發佈會] F1 2022 季前討論區 7

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
Imola難爬頭更加巡遊到尾
又係時候追返post
第4點根本斬腳趾避沙蟲
巴西sprint race

禾咸又可以開火箭偈
SC/VSC 之下嘅圈數唔再計做有效圈數
即係點? 70圈有6圈SC帶
咁比賽成績就會寫車手只係鬥咗64圈
我講得唔太清楚

SC/VSC lap 照計圈數,但因為無鬥過車所以考慮中止比賽嘅時候唔會計有SC 嘅圈數

即係好似上年Spa 咁SC 出嚟轆咗兩圈就紅旗,舊制照計分,新制唔會計
Dtm
其實點解f1唔可以好似fe同wec咁由race director直接同全部車手連radio 成日聽到wec啲10 seconds to FCY跟住倒數 咁樣車隊冇藉口話通知唔切
德國人
其實日本歐洲都興緊所以...
氣做唔做到頭5唔到佢話事啦 今年架車點都未知
其實當佢真係要咁搞sprint法

至少星期5個排位轉其他方式

學大頭講 至少single lap qualifying都好
細牛今年可以用大牛wind tunnel唔知有冇幫助。之前佢地自己個wind tunnel只可以用50% model,今年有得用60% model理論上aero應該會有進步
架車其他野都係未知數
而家reveal左既4架車都好唔同 邊個啱方向錯方向都未知
LM
有nigga 一定會不斷突破最黑
佢地天生就好黑好黑
BLLM

btw teamviewer 垃撚圾software
除左城醒
第一次覺得矮仔都可以唔柒
老實講,f1個race control 問題更大程度上係protocol問題
sprint race return
其實我好懷疑FIA嘅調查方向,同普羅大眾(由其係咸粉)諗嘅方向根本未必係同一樣野嚟
站在FIA立場,我諗佢地反而隨時覺得係條48.12寫得唔清唔楚,冇辦法俾Race Control靈活處理各種情況,建議將48.12改成由Race Control打骰邊個可以unlap,保持返個最終決定權
同埋求神拜佛AT班人整車同策略咪柒先
講䇿略,上年俄國站完場後好明顯兩個車手都好唔高興
仲有卡塔爾站牙氣謎之race pace...
卡塔爾AT兩架車入pit時間都錯撚晒
咁上年spa咪當無咗個站?
正確

唔會寫得好solid, 除咗要flexi, 另一方面可以manipulate...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞