(BNO撚)帶埋父母去移民揮手區

64 回覆
49 Like 6 Dislike
小弟好彩有BNO 但父母無
佢地都對呢個地方死心 希望離開
上網睇左好多關於High dependency既野
有人話易 有人話極難
歡迎有相同情況既巴絲打分享下情況

利申:同父母同住 亦證明係家庭惟一收入
佢地經濟依賴我 但兩老無長期病患 好驚唔批
點解可以父母冇但你有
我今日批左, 我覺得易
我老豆老母都淨係同我搞左, 佢地自己無搞BNO
一樣
敢問巴打咩情況父母? 要你照顧定都同我相似?
基本上一樣, 你可以放心去馬
不過要搞左TB同埋確認PASSPORT有得SCAN
巴打大概幾耐先批,諗住帶老母過去,但佢未係好老,怕會唔批
我兩老最老果個都係六張多d 一樣驚唔批
一樣
我覺得唔算容易
有無試過send email 去問下?
幾年前我女朋友同佢屋企人都聲稱無 我唔信走去send email問...最後原來有record直接一次過搞埋
老豆老母唔肯去
其實我本身好重視家庭
好想一家人上上下下一齊
但宜家都要接受自己一家三口相依為命
https://youtu.be/ylH-3sKJGtM
年幾大 真係唔係太多人會去.
不過依家可以上網 睇香港 d 戲唔難
批硬
不過你要有一定資金證明
巴打申請到批要幾耐?
幾多先夠
How much you need depends on how many family members are applying with you. For example, you’ll need about:
• £2,000 as a single adult
• £3,100 as a couple with a child
• £4,600 as a couple with 3 children
• £9,200 as a couple with 2 parents and 2 adult children
當年D人又唔識英文, 又食唔慣鬼佬野, 咁梗係唔慣,

但而家英超都賣緊米, 豉油, 出前一丁, 維他奶, 英國人口味都國際化晒, 印度/日本/韓國野食咩都有, 前題係你去個城市唔好太細, 有車渣去一去中超已經大把香港野賣, 今時今日已經容易適應好多

但天氣係死症, 怕凍會難搞D
BTW唔夠一球最好唔好去London, 除非你已經有工作, 唔係好快燒曬
好多老人家想返香港
日日家嘈屋閉
睇想搵咩工 London 做返office機會大啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞