[物管] 有無巴絲係康業度做緊?

74 回覆
2 Like 9 Dislike
收到個康業嘅MT offer (15k),
但因為本身自己係讀社科,
對呢行同埋間公司都唔係太熟悉,
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

(見呢度好似個個都剩係講啟勝,無講康業 )

1)有塊閪前途好小小,否則中伏住宅盤真係含撚都冇味
2)睇oc ,一年多數例行幾百蚊皇恩浩蕩,之前2/7/1用黎年評D保安部
3)俾客捽,帶老母返工,有時扮下醫生社工幫D客覆下診,新盤有公司vip入黎要好似皇帝南下咁
依D裙帶關係公司當然不及親生仔啟勝咁好pay

巴打介唔介意留個tg

或者tg me : xvx44
康業信貸?

[物管] 有無巴絲係康業度做緊?
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

2)睇oc ,一年多數例行幾百蚊皇恩浩蕩,之前2/7/1用黎年評D保安部
3)俾客捽,帶老母返工,有時扮下醫生社工幫D客覆下診,新盤有公司vip入黎要好似皇帝南下咁

LM
跟商廈呢?
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

巴打介唔介意留個tg

介意
物管依行做住宅好麻煩
開大會,過節分唇
俾人老爆起碼有一兩年辛苦到仆街
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

巴打介唔介意留個tg

介意
物管依行做住宅好麻煩
開大會,過節分唇

想問下意見,應唔應該accept個offer,
我而家呢一刻剩係知好似會做住宅,同埋主要唔知乜野收樓
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

巴打介唔介意留個tg

介意
物管依行做住宅好麻煩
開大會,過節分唇

純粹想問下意見,幫幫手
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

LM
跟商廈呢?

商廈易生存D
最閪住宅盤
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

LM
跟商廈呢?

商廈易生存D
最閪住宅盤

如果係收樓,同埋做住宅,係唔係狗都唔屌?
另外,知唔知MT其實有咩特別
千其唔好入行
包你後悔
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

巴打介唔介意留個tg

介意
物管依行做住宅好麻煩
開大會,過節分唇

收樓姐係開荒牛
當年我都玩過,有D過底單俾一手業住
填有乜要執修,有乜就彈俾執修佬(當年新輝有科文係盤收單去跟)
交收門匙,對下D錦盒入面D房門匙,冷氣遙控制之類,通常shk樓有一年乜春都保,D客自己入伙玩爛D乜都入紙
千其唔好入行
包你後悔

講多d please~
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

巴打介唔介意留個tg

介意
物管依行做住宅好麻煩
開大會,過節分唇

收樓姐係開荒牛
當年我都玩過,有D過底單俾一手業住
填有乜要執修,有乜就彈俾執修佬(當年新輝有科文係盤收單去跟)
交收門匙,對下D錦盒入面D房門匙,冷氣遙控制之類,通常shk樓有一年乜春都保,D客自己入伙玩爛D乜都入紙

收樓shit 唔 shit嫁
同埋,想問一下,你知唔知hong yip入面,po spo apm pm 大約幾高人工
千其唔好入行
包你後悔

人工低,又要返打風更
去到AM又要讀書人工低又受氣
做物管就係做乞衣,做狗
又要奶掂班住戶 同班業委
十幾個vip得罪一個你都無運行
是但一個人入黎都可以吊你老母
連個賓妹都可以吊爆你
仲要笑笑口講唔該
個個月開會到夜晚十二點,又要一年開大會agm
遇著form 法團開egm 開幾次大會每次啲準備工夫做到你仆街,有開工無收工,有咩突發事件幾點都好你又要仆返黎,八號風球都要當值到落,個個文員走人你留低

每年整buget做到你仆街又要同法團傾
平時同承辦商開會,清潔保安維修所有都關你事

又要攪活動,帶隊去旅行
遇著有會所,泳池你仲仆街,收投訴都做死你,個救生員玩手機都入黎話要搵你吊爆你

年尾公司話加個人工智慧5%都好要同業主開會睇下俾唔俾睇人面色,班仆街年年話貴要你加2%

仲有數之不盡咁多仆街嘢,做到咁同做狗有咩分別?

如果做住宅我叫你千其唔好做,做其他行啦
你要升仲要入hkmih
要去hku space再讀3年advanced dip
咁又十幾萬

人工先多得果幾千,值咩? 你到時洗濕個頭仲難走

到時3十幾4十歲仲要對住班仆街日日做狗奶佢地

其他行一早上左位唔使咁辛苦
Am 人工先行萬尾至兩萬零
咁少人工
除非你做散盤,單棟
住宅肯定唔好做

跟工程,投訴,漏水,仲有tender qutoation,服務合約,保險,仲有清潔,保安,做到你死,值咩
做物管就係做乞衣,做狗
又要奶掂班住戶 同班業委
十幾個vip得罪一個你都無運行
是但一個人入黎都可以吊你老母
連個賓妹都可以吊爆你
仲要笑笑口講唔該
個個月開會到夜晚十二點,又要一年開大會agm
遇著form 法團開egm 開幾次大會每次啲準備工夫做到你仆街,有開工無收工,有咩突發事件幾點都好你又要仆返黎,八號風球都要當值到落,個個文員走人你留低

每年整buget做到你仆街又要同法團傾
平時同承辦商開會,清潔保安維修所有都關你事

又要攪活動,帶隊去旅行
遇著有會所,泳池你仲仆街,收投訴都做死你,個救生員玩手機都入黎話要搵你吊爆你

年尾公司話加個人工智慧5%都好要同業主開會睇下俾唔俾睇人面色,班仆街年年話貴要你加2%

仲有數之不盡咁多仆街嘢,做到咁同做狗有咩分別?

如果做住宅我叫你千其唔好做,做其他行啦

多謝你嘅意見
高人工都話,我唔想做隻低人工的狗
可能都真係唔accept啦
係hku度挨完5年,用左老母咁多錢,出到黎搵份低人工的狗工,
無臉返屋企見老母
但仲有一點,其實真心想知,MT有咩分別
做過文職位,2年幾就走左

我係普通一個assistant姐,因為個盤無位俾我升,但又唔願意放我去其他盤。走就因為太underpay,,正宗肥上瘦下cls公司。是非/辦公室政治又勁,好多人背後插我,轉左個撐我嘅上司先玩到咁耐。最後係因為睇唔過眼公司咁對d前線保安同事,心灰意冷
做過文職位,2年幾就走左

我係普通一個assistant姐,因為個盤無位俾我升,但又唔願意放我去其他盤。走就因為太underpay,,正宗肥上瘦下cls公司。是非/辦公室政治又勁,好多人背後插我,轉左個撐我嘅上司先玩到咁耐。最後係因為睇唔過眼公司咁對d前線保安同事,心灰意冷

當保安手足係電池,冇電同奶野就丟棄,升職山頭主意
但仲有一點,其實真心想知,MT有咩分別

佢好聽啲呃你叫mt,咪即係po
得15k人工同po一樣
除非你去到下面有幾個officer你點
如果唔係得你一個一樣要做前線,上樓,聽電話,落村巡
除非佢講明會完左一定升你,你做死呢間唔走
到時想轉工你無入學會但做經理我唔知人地請唔請你
叫經理但同主任一樣人工俾我就唔做

唔信邪即管入行
希望你前途美滿
你要升仲要入hkmih
咁又十幾萬

u grad都要再讀?
你要升仲要入hkmih
咁又十幾萬

u grad都要再讀?

一樣要,入學會要再讀個advance dip,一係讀master
你要升仲要入hkmih
咁又十幾萬

u grad都要再讀?

一樣要,入學會要再讀個advance dip,一係讀master

其實公司會唔會subsidize員工去讀,定係要自己比錢讀?
因為聽講黎緊要考牌,唔讀無得做落去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞