[物管] 有無巴絲係康業度做緊?

74 回覆
2 Like 9 Dislike
收到個康業嘅MT offer (15k),
但因為本身自己係讀社科,
對呢行同埋間公司都唔係太熟悉,
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

(見呢度好似個個都剩係講啟勝,無講康業 )
跪求意見
跪求意見

跪求意見

Push
即係看更
即係看更

做看更,但升到上30k 又唔同講法
15k
push~ 希望有現職嘅可以黎比下意見
做啟勝啦
做啟勝啦

無apply到啟勝
因為之前唔識呢一行,唔research過呢一行的資料
做啟勝啦

無apply到啟勝
因為之前唔識呢一行,無research過呢一行的資料
重要測量 工程仔同你搶

測量?
做過文職位,2年幾就走左
做過文職位,2年幾就走左

想問下巴打,本身係咩位入去?都係mt or apo ?
另外想問下,點解走?
入康業希望你有良心啲睇住大廈盤數唔好搞到年年蝕錢又話要加管理費
入康業希望你有良心啲睇住大廈盤數唔好搞到年年蝕錢又話要加管理費

仲考慮緊做唔做
想知呢行人工係唔係算低
負評果d, 意思係唔好做定係點, 睇唔透
康業辦公室政治,人是非好勁
康業辦公室政治,人是非好勁

可唔可以講多少少
之前做過,好撚惡做
屌撚醒你連登仔三思

你走啦,康業值錢在於係乞衣業主俾小小錢做皇帝,其實已經好撚平,D服務係不斷扯D 4級員工交服務出黎
今年D舊同事高過法定最閪工資小小都未撚有聲氣調整人工啊屌你老味
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

1)有塊閪前途好小小,否則中伏住宅盤真係含撚都冇味
2)睇oc ,一年多數例行幾百蚊皇恩浩蕩,之前2/7/1用黎年評D保安部
3)俾客捽,帶老母返工,有時扮下醫生社工幫D客覆下診,新盤有公司vip入黎要好似皇帝南下咁
依D裙帶關係公司當然不及親生仔啟勝咁好pay
所以想各位比下意見。

例如:
1)前途會係點
2)人工方面會升幾多
3)工作範圍

1)有塊閪前途好小小,否則中伏住宅盤真係含撚都冇味
2)睇oc ,一年多數例行幾百蚊皇恩浩蕩,之前2/7/1用黎年評D保安部
3)俾客捽,帶老母返工,有時扮下醫生社工幫D客覆下診,新盤有公司vip入黎要好似皇帝南下咁
依D裙帶關係公司當然不及親生仔啟勝咁好pay

巴打介唔介意留個tg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞